Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

TOKAT BELEDİYESİ’NDEN 10 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

TOKAT BELEDİYESİ’NDEN 10 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI
22 Eylül 2019 23:23 | Son Güncellenme: 22 Eylül 2019 23:31
517

AHA.Tokat Belediyesi, her yıl Muharrem Ayı dolayısıyla yaptığı Aşure Günü etkinliğini Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleştirdi.

Etkinlikte kayısı, incir, nohut, fasulye gibi 20 çeşit malzemeden yapılan 10 bin kişilik aşure öğle namazının ardından vatandaşlara ikram edildi.

Aşure dağıtımına Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “Bilindiği gibi Muharrem ayındayız ve geçtiğimiz pazartesi günü de aşure günümüzü idrak ettik. Ben buradan hem Muharrem ayımızı hem de geçirdiğimiz aşure günümüzü tebrik ediyor, bu ayın hepimize, tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Bu ayın önemi büyük. Muharrem ayı, Peygamber Efendimiz’in de dediği gibi Cenab-ı Allah’ın ayı. Ramazan orucundan sonra en faziletli orucun da Muharrem orucu olduğunu biliyoruz. Muharrem ayı birçok farklılıkları da içinde barındıran bir ay. Bir taraftan hüznü diğer taraftan da sevinci, mutluluğu içinde barındırıyor. Bu ay içerisinde, özellikle aşure gününde birçok peygambere güzellikler verilmiş. Hz. Adem’in tövbesinin kabul edildiği günün aşure gününe denk gelmesi bunun bir örneğidir. Aynı şekilde Hz. Musa’nın Firavun’un zulümlerinden kurtulduğu gün de yine aşure gününe denk gelmektedir. Hz. Eyüp’ün sabrı sonucunda feraha ermesi yine aşure gününde olmuştur. Hz Nuh’un Nuh tufanından sonra gemisinin Cudi Dağına oturduğu gün de yine aşure günüdür. Bu yönüyle Muharrem ayı, özellikle de aşure günü çok önemli ve değerlidir. Tabi bir de hüzün tarafı var. Peygamber Efendimiz’in ciğer paresi Hz. Hüseyin Efendimiz’in ve yine onun ehli beytinden 70 sahabenin hunharca şehit edildiği Kerbela olayı da Muharrem ayında yaşanmıştır. Başta Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün dünyaya baktığımızda yine Müslüman kanının akıtıldığı birçok coğrafya var. Bizler biriz beraberiz kardeşiz. Her ne olursa olsun bu topraklara ayrılık tohumları ekmek isteyenlere fitne, fesat katmak isteyenlere, kardeşlik kavgasını bekleyenlere karşı bir ve birlikte olmalıyız. Tokat Anadolu’nun mayasıdır. Bütün farklı unsurları içerisinde barındırdığı halde çatışmasız bir şekilde kardeşçe bu zamana kadar gelmiş bir şehir Tokat. Muharrem ayı vesilesiyle, aşure günü münasebetiyle Allah kardeşliğimizi daim etsin. Nice böyle güzel programlarda buluşmak dileğiyle.” dedi.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik eşliğinde okunan duaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

İnsanlar aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluştururken, aşure kısa sürede bitti.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.