Dolar 32,3978
Euro 34,7823
Altın 2.433,24
BİST 10.051,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

TKH’Lİ GENÇLER DENİZ GEZMiŞ BAĞIMSIZLIK, İLERİCİLİK VE DEVRİMCİLİKTİR!

TKH’Lİ GENÇLER DENİZ GEZMiŞ BAĞIMSIZLIK, İLERİCİLİK VE DEVRİMCİLİKTİR!
14 Kasım 2020 16:04 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2020 19:22
1.122

AHA.Ataşehir’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı ‘Deniz Gezmiş’ parkının adı ‘Deprem Parkı’ olarak değiştirildi.
TKH’Lİ GENÇLERİN BASIN AÇIKLAMASI

Ataşehir Belediyesi
2011 yılında açılan Deniz Gezmiş Parkı’nın ismi, bugün gerici iktidar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından değiştirilmek istenmektedir. Bu ülkenin komünist gençleri olarak bu uygulamaya onay vermediğimizi belirtmek için Deniz Gezmiş Parkı’nda toplanmış bulunmaktayız.

Bizler șunu çok iyi biliyoruz ki, sermaye sınıfı, işbirlikçiler ve gericiler Denizlerin adından
korktukları kadar hiçbir şeyden korkmadılar. Bu korkudan dolayıdır  ki, her fırsatta bu ülkenin devrimci geleneğine saldırmaya ve toplum hafızasından silmeye çalışıyorlar. Peşinen söylüyoruz, bu çaba boşunadır! Bu ülkenin gençliği, Denizlerin adını yaşattığı gibi, onların mücadelesini de devam ettirmektedir.

Deniz Gezmiş’in adının silinmesi sembolik bir çabanın ötesinde değerlendirilmelidir. Denizler emperyalizme karşı bağımsızlık, gericiliğe karşı aydınlanma, sömüruye karşı eşitliğin mücadelesini yükselttiler ve bu haklı mücadeleden dolayı sermaye sınıfı ve temsilcilerinin onayıyla idam edildiler.

BASINA VE KAMUOYUNA
DENİZ GEZMİŞ’İN ADINI SİLEMEZSİNİZ!

Bugün tam da Denizlerin karşısında mücadele yürüttüğü her şey AKP tarafından devam ettirilmektedir. Ülkemiz emperyalizmin taşeronu haline gelmiş, gericilik sokaklarda şeriat
sloganları atmış, emekçi halk sömürü mekanizmaları altında ezilmiş, açlık ve yoksulluğa sürüklenmiştir. Bu gerçekler egemenleri Denizlerin adını silmeye itmiş, onların yürüttüğü mücadelenin yükselmemesi için adım atmaya sürüklemiştir.

Fakat Denizlerin yaptığı gibi, bugün de ülkemiz gençliği boyun eğmemiş ve bu saldırılara prim vermeyeceğini göstermiştir.

Açıkça söylüyoruz, Deniz Gezmiş’in adını bu topraklardan silmeye kimsenin gücü ve cüreti yetmez!

Deniz Gezmiş’in mücadelesinin başarıya ulaşmasını hiçbir güç engelleyemez!

Deniz Gezmiş bağımsızlık, ilericilik, sömürüye karşı duruş ve devrimciliktir!

TKH Gençliği olarak Deniz Gezmiş Parkı’nın isminin değiştirilmesini kabul etmediğimizi ilan ediyoruz. Bu adımı atmaya çalışanlar vazgeçmeli ve kamuoyuna açıklama yapmalıdır!

TKH Gençliği

14 Kasım 2020

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.