Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

TKP’den “Ankara’yı Sattırmayacağız” Eylemi: ABB Önünde Protesto

TKP’den “Ankara’yı Sattırmayacağız” Eylemi: ABB Önünde Protesto
23 Mayıs 2024 23:54
174

HABERMAX. Türkiye Komünist Partisi (TKP), bugün saat 14.00’de Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önünde bir eylem düzenleyerek ABB’nin taşınmaz satışlarını protesto etti. Eylemde, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) dahil olmak üzere Ankara’da halka ait toplam 161 bin 915 metrekare arsanın satılmasına tepki gösterildi. İki gün sonra ise 76 bin metrekarelik bir arsa satışının daha gerçekleşeceği belirtildi.

TKP’den Sert Eleştiriler

TKP Ankara İl Örgütü’nün düzenlediği basın açıklamasında, TKP Merkez Komite Üyesi ve Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan konuştu. Arikan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ve AKP’yi hedef alan sert eleştirilerde bulundu. “Bugün bir kente, başkente yönelik bitmek bilmeyen bir yağma operasyonuna karşı buradayız,” diyen Arikan, Yavaş’ın, AKP dönemindeki projeleri sürdürdüğünü ve halka ait kaynakları rant için sattığını belirtti.

AOÇ Arazisi Satışı ve Gökçek Projeleri

Arikan, satılan alanlar arasında AOÇ arazisinin de bulunduğunu vurgulayarak, “Mustafa Kemal eliyle hayata geçirilen proje, uzun yıllardır yağmaya açılmıştır. Bu yağma kapısından içeri sadece bin odalı sarayla, rant yollarıyla AKP değil, CHP de Mansur Yavaş eliyle girmiştir,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Yavaş’ın, Melih Gökçek’in AOÇ talanı projelerini devam ettirdiğini belirtti.

CHP’ye Eleştiriler

CHP Ankara İl Başkanlığı’nın açıklamasını eleştiren Arikan, “Halka ait 161 bin metrekare arazinin neden satıldığına ilişkin tek bir cümle dahi göremedik. Bunun yerine ‘orman çiftliği arazisi satılıyor’ dediler. Bu laf oyunlarını hafızasızlığa vermeyeceksek, AKP’den öğrenilen bir taktik olduğunu açıklıkla dile getirmek gerekiyor,” dedi.

Diyanet Akademisi ve Diğer Projeler

Arikan, Anıtkabir’in yakınına yapılmak istenen Diyanet Akademisi projesine de değinerek, “Beşevler’e, Anıtkabir’in dibine konservatuarı yıkarak yapmak istediğiniz, AKP ile el ele geçirdiğiniz Diyanet Akademisi projesine karşı da hem hukuki hem de sokakta kavgamız sürüyor, sürecek,” dedi.

TKP Heyetinin İhale Toplantısına Katılımı Engellendi

Basın açıklamasının ardından TKP heyeti, gerçekleştirilen ihale toplantısına katılmak üzere ABB binasına girdi. Ancak, ihale toplantılarının halka kapalı olduğunun belirtilmesi üzerine, ABB Genel Sekreteri ile bir görüşme gerçekleştirildi. Genel Sekreter, ihale toplantılarına izleyici olarak katılım gösterilmesine dair kanuni bir düzenleme olmadığını belirtti. TKP heyeti ise duruma ilişkin ABB’ye itiraz dilekçesi verdi ve hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.