Dolar 32,4721
Euro 34,8697
Altın 2.432,37
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

TKP üyelerine saldırı hakkında açıklama

TKP üyelerine saldırı hakkında açıklama
22 Kasım 2023 18:51 | Son Güncellenme: 22 Kasım 2023 18:52
87

Bugün Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde yaşanan saldırıyla ilgili. Basına ve kamuoyuna; Dün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde parti üyelerimize dönük gerçekleştirilen saldırı girişiminin ardından bugün yine Ülkü Ocakları mensubu olduğu bilinen bir grup Ankara Emniyeti ile işbirliği içinde TKP’li öğrencilere saldırdı. Saldırının faillerine müdahale etmediği ve onlarla birlikte hareket ettiği  görülen polis güçlerinin gözetiminde TKP Cebeci Semt Evi’ne yönelik bir saldırı girişimi daha gerçekleşti.

Özellikle sınav döneminde, eğitim hakkını engellemeye dönük gerçekleştirilen saldırıların faillerini isim isim tanıyoruz. Parti avukatlarımız bu isimler hakkında YÖK, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Savcılıklar nezdinde girişimlerde bulunup gerekenin yapılması için hukuki süreci başlatacaktır. Ancak; öğrencilerin güvenliğini sağlamakla yükümlü emniyet güçlerinin, üniversite özel güvenliğinin ve gerekli işlemleri başlatmak için kimsenin başvurusunu beklememesi gereken Dekanlık merciinin saldırganları koruyup kolladığı ve işlenen suçları görmezden geldiği unutulmamalıdır.

Uyarıyoruz: Eğitim hakkının gasp edildiği, öğrencilerin güvenliğinin hiçe sayıldığı, faşist grupların suç unsuru kesici-delici aletlerle kampüs içinde cirit attığı bu tablonun sorumluları hesap vermekten kaçamayacaktır!

Öğrencilerin yoksulluğa itildiği, işsizlik ve gelecek kaygısı ile boğuştuğu, adeta yaşam mücadelesi verdiği bu günlerde iktidarın koltuk değnekliğini üstlenmiş faşist çetelerin kampüslere egemen olmasına izin verilemez. Saldırganlar da, onlara yol verip görevlerini yapmamakta ısrar eden kamu görevlileri de karşılarında en başta öğrencileri ve onların yanında durarak ülkemizin aydınlık geleceğine sahip çıkan yurttaşları bulur.

Bu ülkeyi karanlığa gömmeye çalışanların karşısında, üniversite kampüslerinde, mahallelerde, iş yerlerinde mücadeleye devam ediyoruz!

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.