Dolar 32,3436
Euro 34,8531
Altın 2.377,72
BİST 10.267,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

TKP Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş: Komünist Belediyecilik Örnekleri Artacak

TKP Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş: Komünist Belediyecilik Örnekleri Artacak
7 Aralık 2023 08:44
71

HABERMAX. Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş, bu akşam Cadde TV’de Devrim Hacısalihoğlu’nun sunduğu bellek programına katıldı.

TKP’nin belediyecilik anlayışı komünist belediyecilik anlayışıdır diyen Savaş, komünist belediyeciliğin gerçekleşmesi halkın yönetime örgütlü katılımı sağlamaktan ve rantı ortadan kaldırmaktan geçtiğini söyledi.

Programda öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

Komünist Belediyecilik örnekleri artacak

Türkiye’de komünist belediyelerin yaygınlaşması için TKP elinden geleni yapacak. Tüm seçim bölgelerinde seçimlere katılacağız. Yurttaşlar her yerde TKP’nin adını görecek.

Tüm seçim bölgelerin belediye ve il genel meclislerinde aday göstereceğiz ama belediye başkanlıklarında diğer sosyalist örgütlerle karşılıklı destekler vermeye açığız. Bir başka yapının güçlü bir adayı vardır, halkçı belediyeciliğe uygun bir adaydır bu durumda alan boşaltma, aday göstermeme gibi karşılıklı iş bölümlerine açığız.

TKP Defne’de seçime iddialı giriyor

TKP Türkiye’nin çeşitli yerlerinde seçime iddialı giriyor. O yerlerden bir tanesi Defne. Böyle örneklerimiz olacak. Onun dışında büyükşehirler çok önemli. Emekçilerin tekrar tekrar aynı çözümsüzlüğe düşmesini istemiyoruz. Büyükşehirlerde alternatif oluşturmakla yükümlüyüz.

Depremde insanlar bana bir tane keski getiremeyen, kazma getiremeyen devlet nerede diye sordu?

Biz diyoruz ki o devlet iş makinaları şirketinin, müteahhitlerin kasasında. Bu çok farkına varılan bir şey oldu. Bunun seçime tahvil edilmesi, toplumsal bir örgütlülüğe dönüşmesi mücadelemizin konusu.

Önümüzdeki günlerde komünist belediyecilik ilkelerimizi açıklayacağız

Önümüzdeki günlerde seçimlere dönük detaylı bir açıklama yapacağız. Komünist belediyecilik ilkelerimizi detaylı anlatacağımız halk toplantıları gerçekleştireceğiz ve seçim çalışmalarımızı gerçek bir seçenek olarak örgütlemek için çalışacağız hep birlikte.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.