Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 29°C
Sal 29°C

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: “Türkiye’nin Karanlığının Müsebbibi Sermaye Sınıfının Aç Gözlülüğüdür”

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: “Türkiye’nin Karanlığının Müsebbibi Sermaye Sınıfının Aç Gözlülüğüdür”
30 Mayıs 2024 18:06
108

HABERMAX. Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, laiklik ilkesinin ayaklar altına alındığı, yargının bağımsızlığını yitirdiği ve sağlık sisteminin tamamen piyasalaştığı Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylara değinerek sert eleştirilerde bulundu. Okuyan, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda, yaşanan sorunların kaynağının cehalet veya görgüsüzlük değil, laiklik ve kamuculuğa yönelik sistemli saldırılar olduğunu belirtti.

Okuyan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Müftülüklerin yıl sonu kültür şenliği adı altında LGS sınavı öncesi öğrenci ve velileri camilere çağırdığı bir eğitim sistemimiz, hakimleri otomatik silahlarla fotoğraf çektiren bir adalet sistemimiz, diyalize giren hastalara arıtılmış su yerine antifrizli bir karışım verecek kadar dağılmış bir sağlık sistemimiz var. Bütün bunları cehalet ve görgüsüzlüğe bağlamak yerine laiklik ve kamuculuğa yönelik sistemli saldırının kaynağına bakmak gerekir. Türkiye’nin bu karanlığının müsebbibi her şeyi özelleştiren, her şeyi ticaret konusu yapan, ahlak ve vicdanı da özelleştiren sermaye sınıfının aç gözlülüğüdür.”

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’dan Sert Eleştiriler: “Türkiye’nin Karanlığının Müsebbibi Sermaye Sınıfının Aç Gözlülüğüdür”

Okuyan’ın bu açıklamaları, son dönemde Türkiye’de yaşanan eğitim, adalet ve sağlık sistemlerindeki sorunlara yönelik güçlü bir eleştiri olarak değerlendirildi. TKP Genel Sekreteri, özellikle laiklik ve kamuculuğun korunması gerektiğini vurgulayarak, mevcut durumun sermaye sınıfının açgözlülüğünden kaynaklandığını ifade etti.

Bu sert eleştiriler, toplumun geniş kesimlerinde yankı bulurken, TKP’nin mevcut hükümet politikalarına karşı duruşunu bir kez daha net bir şekilde ortaya koydu. Okuyan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile, laiklik ve kamuculuk ilkelerinin yeniden önemsenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.