Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
BİST 9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

TKP 103. Yaşında Örgütlenmeye Çağırıyor

TKP 103. Yaşında Örgütlenmeye Çağırıyor
10 Eylül 2023 11:26 | Son Güncellenme: 10 Eylül 2023 11:28
117

HABERMAX. Türkiye Komünist Partisi 103. yaşında bir açıklama yayınlayarak örgütlenme çağrısında bulundu. “TKP 103. Yaşında Örgütlenme Çağırıyor: Türkiye’nin Kurtuluşu ve Yeniden Kuruluş için Örgütlen” başlıklı çağrıda TKP’nin kuruluşu ve Anadolu’nun kurtuluş mücadelesi arasındaki bağ vurgulandı.

Türkiye’nin bugün yeni bir yol ayrımında olduğu belirtilirken bu tabloyu değiştirecek tek şeyin halkın örgütlü gücü olduğu vurgulandı.

Açıklamanın tam metni aşağıdadır.

Video için:https://youtu.be/o_fZrMMR_5E?si=4FnTVT2gI5CnQCVl

TKP 103. Yaşında Örgütlenme Çağırıyor: Türkiye’nin Kurtuluşu ve Yeniden Kuruluş için Örgütlen

Türkiye Komünist Partisi, partimiz, 10 Eylül 1920’de kuruldu. Türkiye’nin kurtuluşuna ve kuruluşuna doğdu TKP.

Savaş bitmiş, emperyalist devletlerin dünyayı paylaşım kavgası devam ediyordu. Çaresizlik ve sefalet altında ezilen işçiler, Rusya’da iktidarı almış, Avrupa’nın farklı ülkelerinde asalaklara ve iktidarlarına korku salmıştı. İşçilerin asalakları sırtından attığı, kendi kaderlerini ellerine alma cüretini gösterdiği bir dünyada “ben de varım” dedi bu toprakların Komünistleri.

Osmanlı bitmiş, tükenmişti. Saray despotlara, işbirlikçilere yuvaydı. İşgal ve parçalanma, açlık, salgın ve savaşla zaten kırılan yoksul Anadolu köylüsünün boynunu bükmüş, perişan etmişti. Sömürgecilerin, onların uşağı saltanat sevdalılarının karşısında koca bir coğrafyada ezilen halkların büyüyen öfkesine ortak, Anadolu’da işgale karşı yükselen bağımsızlık ve devrim ateşinin safında oldu TKP.

Bir çağ kapanıyor, yenisi açılıyordu. Saflar netleşiyor, devrim ve karşı devrim kimsenin kaçamayacağı bir cepheleşmeye yol açıyordu. Anadolu’da halk Mustafa Kemal önderliğinde devrim cephesinde kurtuluşa yürüdü. TKP bu yürüyüşün parçası olmak ve bu yürüyüşü emekçilerin kurtuluşuna taşımak için her şeyini ortaya koydu.

Türkiye Komünist Partisi bugün 103 yaşında.

Ülkemiz tekrar bir yol ayrımına doğru ilerliyor. Sömürü ve yağma olanca vahşiliği ile hüküm sürmeye devam ediyor ülkemizde. Yoksullukla boğuşuyoruz. Tarikatlar ülkeyi örümcek ağı gibi sarmış durumda. Parayı elinde tutanlar, tarikatlar ve bu kirli düzenin savunucusu siyasetçiler arasındaki bağ üzerinden talan ediyorlar Türkiye’yi. Yani yağmayı, sömürüyü ve karanlığı savunanların borusu ötüyor, şimdilik.

Bu karanlık tabloda halk ve işçiler yok. Halkın iradesi ve umut yok.

Ama yaşadık ve gördük. İşçilerin ayağa kalkabildiğini, kaderlerini ellerine alabildiklerini, insana yaraşır bir düzeni kendi elleri ile kurabildiklerini gördük. Anadolu’dan işgalcilerin defedildiğini, saltanatın ve hilafetin alaşağı edildiğini, cumhuriyetin kuruluşunu gördük.

Bu çağ kapanacak, yeni bir çağ açılacak. Çok da uzak bir gelecekte değil.

Beklediğimiz güzel günler ellerimizdedir. Halkın örgütlü gücü bu ülkeyi muhakkak değiştirecektir.

Emekçileri, aydınlık günlere inanları Türkiye’nin devrimci safında yer almaya TKP’de örgütlenmeye çağırıyoruz!

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.