Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech); Gelecek nesiller için sürdürülebilir bir yaşam inşa etmek için çaba sarf ediyoruz

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech); Gelecek nesiller için sürdürülebilir bir yaşam inşa etmek için çaba sarf ediyoruz
26 Aralık 2022 08:45 | Son Güncellenme: 26 Aralık 2022 08:47
237

HABERMAX.Teknolojide Kadın Derneği (Wtech)’in Kadın Odaklı Tarımda Teknolojik İnovatif Çözümler Yarışması’nın Birincisi Nanomik Biyoteknoloji Girişimi Büyük Yatırım Aldı!

Teknolojide bireylerin ve özellikle kadınların kendi potansiyellerini keşfederek bu alanda vizyon sahibi olmalarını, uzmanlaşmalarını, işlerinde ve girişimlerinde teknolojiyi en doğru şekilde üretip, kullanabilir hale gelmeleri, aynı zamanda teknolojiyi dünyanın sürdürülebilirliği anlamında olumlu şekilde kullanma potansiyeline çıkmalarını sağlayacak ve bunu da araştırma ve ölçümleme ile desteklemeyi hedefleyen Teknolojide Kadın Derneği (Wtech); Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Kadın Girişimi odaklı Tarımda Teknolojik İnovatif Çözümler Yarışması’nı Nisan ayında hayata geçirdi. Yarışma birincisi Buse Berber Örçen’in “Tarladan Sofraya Doğadan Gelen Koruma” mottosuyla “Nanomik Biyoteknoloji Girişimi” Big Bang Startup Challenge 2022 sahnesinde, aralarında Rockstart, TR Angels melekleri, Coşkunöz Holding, İTÜ Arı Teknokent ve Arya Kadın Yatırım Platformu yatırımcılarından Münteha Adalı, Rıza Sarıkadılar, Meltem Aydın, Yasemin Mıstıkoğlu ve Özlem Tümer Eke’nin de bulunduğu yatırımcı grubundan 800.000 Euro yatırım aldı.

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) 2022 yılı Nisan ayında Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları “Açlığa Son” çerçevesinde tarımın sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacak ve etkisini güçlendirecek yeni fikir, proje, ürün ve hizmetleri teşvik etmek amacıyla “Tarımda Teknolojik İnovatif Çözümler Yarışması’nı” hayata geçirdi.

Ülkemizde tarımın gelişmesi ve sürdürülebilir hedeflere ulaşması için çözüm yolları aranmasına katkı sağlamak, tarım sektöründe kadınların teşvik edilmesiyle birlikte birer rol model olmalarını desteklemek ve kadın girişimcilerin sürdürülebilir tarım teknolojilerine yoğunlaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje ile tarımda kadın gücünün teknolojiyle birleştirilerek daha yaşanabilir bir dünyanın oluşturulması amaçlandı.

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Buse Berber Örçen’i tebrik ederek düşüncelerini paylaştı: “Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) olarak amacımız ülkemizde teknoloji ve STEM alanlarında, nitelikli, donanımlı insan ve kadın temsiliyetini büyük ölçüde sağlamak. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan biri de Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) olarak Nisan ayında başlattığımız Kadın Girişimi odaklı Sürdürülebilirlik Tarımda Teknolojik İnovatif Çözümler Yarışması projemiz… Bu proje ile beraber Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığımız destek ile başarılı girişimlerin dikkat çekmesini sağlama amacıyla girişimlere ilk can suyu olan hibelerini vermek üzere yola çıktık. Proje birincisi olan Nanomik Biyoteknoloji; derneğimizden 100.000 TL’lik yatırım ödülünü almaya hak kazanarak yaptığımız iş birliği ile TİGEM başta olmak üzere Gemicioğlu Hukuk’tan hukuk, Amazon Web Service’den bulut desteği gibi pek çok desteğin sahibi oldu. Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) olarak destek sağladığımız Nanomik Biyoteknoloji’nin Rockstart, TR Angels melekleri, Coşkunöz Holding, İTÜ Arı Teknokent ve Arya Kadın Yatırım Platformu içerisinde bulunan yatırımcı grubundan aldığı büyük yatırım için çok mutlu ve gururluyuz.

Projeye destek veren, tarımda kadın girişimini destekleyen başta Globalturk Capital nezdinde Kurucu ve Yönetici Ortak Barış Öney’e, EBRD ve FMO olmak üzere kadın ve gençlere ait girişimleri destekleyen kurumlara ve projeye destek veren Adcolony, Amazon Web Service, Cargill, Gemicioğlu Hukuk, Kredi Kayıt Bürosu(KKB), SAS, Tekfen, Tempo ve Yemeksepeti’ne bu değerli destekleri için şahsım ve Teknolojide Kadın Derneği adına çok teşekkür ediyoruz.”

Teknolojide Kadın Derneği Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı ve UN Global Compact Türkiye YK Başkanı Ahmet Dördüncü, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik, geleceğe yönelik iyi bir dünya yaratmak hedefini kapsayan bir kavram. Şirketlerin sürdürülebilirliğini belirleyen en önemli etken insan faktörü. Dönüşen dünyada kültürel farklılıklara açık, empati duygusu yüksek, cinsiyet eşitliğine önem veren, iş birliğine açık insanlar ve şirketler, sürdürülebilirlik dünyasında bir adım önde yer alacak. Gelecek nesiller için sürdürülebilir bir yaşam inşa etmek için de toplumsal cinsiyet eşitliği kritik düzeyde önem taşıyor. Kadının ekonomik hayata aktif katılımı, ülkelerin refah seviyesini artırırken, kalkınmanın da en önemli göstergesi. Kadınlar özellikle tarımda, kırsal kalkınmada fark yaratıyorlar. Bu nedenle gerek tarım sektörünün sürdürülebilir büyümesi gerekse de Türkiye’nin kalkınması açısından kadın girişimcileri desteklemenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) olarak düzenlediğimiz “Tarımda Teknolojik İnovatif Çözümler Yarışması”, kadınların sürdürülebilirliğe yönelik projelerinin desteklenmesi için önemli bir platform. Bu yarışmayla teknolojideki eğitim, bilgi ve birikimini tarım sektörünün inovasyonla gelişmesine aktaran kadınlarımızı destekleyerek, tarım sektörünün büyümesine katkı sunmalarını sağlıyoruz. Geçtiğimiz dönem hayata geçirdiğimiz “Tarımda Teknolojik İnovatif Çözümler Yarışması”nın kazanan firması Nanomik ekibi, girişimleri ile büyük bir yatırım alarak unicorn olma yolunda ilerliyor. Bu gelişme dernek olarak bizim doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesi. Wtech olarak bu alanda teknolojik fikirler üreten kadınların oluşturduğu startuplara destek sağlamaya devam edeceğiz.”

Nanomik Biyoteknoloji Kurucu Ortağı Buse Berber Örçen: “Sürdürülebilir bir Dünya, ancak sürdürülebilir kaynaklar ve doğal ürünler ile mümkündür. Nanomik olarak çevre ve insan sağlığına geri dönüşü olmayan zararlar veren sentetik pestisitlere alternatif doğal koruyucular geliştiriyoruz. Dünya’ya yeşil çözümler sunan bir Unicorn olma hedefiyle çıktığımız yolda Wtech’in sağladığı destek ile daha güçlü adımlar atabildik. “Tarımda Teknolojik İnovatif Çözümler Yarışması”nın ardından bizi her zaman aileden hissettiren ve desteğini esirgemeyen başta Sayın Zehra Öney olmak üzere projeyi destekleyen tüm kurumlara, Teknolojide Kadın Derneği’nin Yönetim Kurulu, Yönetim Organları ve tüm üyelerine çok teşekkür ederim. Bu alandaki çalışmalarının devamını diliyorum.”

Nanomik Biyoteknoloji Hakkında:

Buse Berber Örçen ve Arda Örçen’in kurucu ortağı olduğu Nanomik, gıda ve tarım ürünlerine yönelik yüzde 100 doğal çözümler geliştiren bir biyoteknoloji firmasıdır. Nanomik, geleceğin en önemli sentetik pestisit alternatifi olan biyopestisit pazarına, bitkisel moleküllerin çevresel koşullara karşı dayanımını arttıran, sentetik koruyucular kadar stabil ve etkili olmalarını sağlayan mikroenkapsülasyon teknolojisi geliştirdi. Patentli mikroenkapsülasyon teknolojisi ile geliştirdiği ürünler, kullanıcıların alışık olduğu sistemi değiştirmeden uygulayabilecekleri kullanıcı dostu çözümler sağlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.