Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 23°C

SÜRDÜRÜLEBİLİR KURUMSAL GİYİM ÜRETİMİ VE İHRACATININ ÖNCÜLERİNDEN TEKSTAR, TEKSTİL SEKTÖRÜNDE FARK YARATIYOR

SÜRDÜRÜLEBİLİR KURUMSAL GİYİM ÜRETİMİ VE İHRACATININ ÖNCÜLERİNDEN TEKSTAR, TEKSTİL SEKTÖRÜNDE FARK YARATIYOR
5 Mart 2024 19:50
66

HABERMAX. 2000 yılından itibaren özellikle tekstil ürünleri tedariki konusunda aktifliğini ortaya koyan Tekstar Grup, global tekstil ticareti alanında sektörün öncüleri arasında yer alıyor. Üretim kültürünü sürdürülebilirlik çerçevesinde şekillendiren şirket, aynı zamanda Türkiye’nin sürdürülebilir kurumsal giyim üretimi ve ihracatında önemli bir rol oynayarak sektörde fark yaratmaya devam ediyor.  

Kuruluşundan bu yana Türkiye’de birçok önemli markanın tedarikçisi ve çözüm ortağı olarak da öne çıkan Tekstar Şirketleri, 70 milyonun üzerinde tekstil ürününü Türkiye, Avrupa ve Amerika pazarına sunuyor.  

Tasarımdan üretime tüm süreçlerde kullanıcı ihtiyaçları ve fonksiyonelliğine yönelik ürünler üretmek esas önceliğimiz… 

Kurumsal giyim sektöründe özgün tasarım ve yüksek kalite anlayışını benimsediklerini belirten Tekstar Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Tarakçıoğlu, tasarımdan üretime tüm süreçlerde kullanıcı ihtiyaçlarına ve fonksiyonelliğine yönelik ürünler üretmelerinin esas öncelikleri olduğunu belirtti. Tekstar olarak sürdürebilir üretim anlayışına sahip olduklarını da değinen Tarakçıoğlu, sürdürülebilir moda anlayışının üretim sürecine yansıyabilmesinin büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Sürdürülebilir kurumsal giyim üretimi ve ihracatı konusunda Türkiye’deki öncü konumumuzu güçlendirerek bu alanda başrol olmayı hedefliyoruz.

 Üretim kültürünü sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde şekillendiren Tekstar, kurumsal giyim sektöründe ekolojik sürdürebilirliğe yönelik yarattığı farkı ortaya koyuyor. Her zaman için özgün tasarım ve yüksek kalite anlayışını vizyon edinen Tekstar tasarım ekibi, yerli ve global kuruluşların kurumsal kimliğine paralel giyim ihtiyaçlarını, yüksek kalitede ürünlerle karşılıyor.  

Tekstar Yönetim Kurulu Başkanı Tekstil Mühendisi Aykut Tarakçıoğlu, “Tekstar markası olarak kurumsal giyim endüstrisinde olumlu bir değişim yaratmak adına sürdürülebilir kurumsal giyim üretimi ve ihracatı konusunda Türkiye’deki öncü konumumuzu güçlendirerek bu alanda başrol olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda sektörel bilgi ve birikimimizi paylaşarak başka kurumları da sürdürülebilir üretim yaklaşımına teşvik edecek projelere imza atacağız.” dedi.

Tekstar Şirketleri çalışma hayatında kadın istihdamına önem veriyor, bu doğrultuda imkanlar sunuyor. 

  İstanbul’daki yönetim ve iş geliştirme ekibine ek olarak, örme ve dokuma fabrikalarının yer aldığı Sinop’ta bulunan iki fabrikayla Türkiye pazarında üretimlerine devam ederken, Mısır’daki üretim tesisleriyle de gücüne güç katıyor. Sürdürülebilirlik misyonun yanında çalışma hayatında kadın istihdamına da destek veren Tekstar, Sinop’ta bulunan fabrikaları aracılığıyla yöre halkı kadınlarına iş imkanı sunuyor. 

AYKUT TARAKÇIOĞLU KİMDİR? 

1971, İzmir doğumlu Aykut Tarakçıoğlu, Tekstil Mühendisliği eğitimini Ege Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, profesyonel kariyerine New York’ta uluslararası bir ticaret firmasının temsilcisi olarak başladı. Buradaki görevini 2000 yılına kadar sürdürdükten sonra Tekstar USA LLC ve Tekstar Tekstilci Tekstil Ticaret Ltd. şirketlerini kurdu. Tekstil Mühendisliği eğitiminin ardından başladığı profesyonel çalışma hayatında farklı birçok alanda edindiği tecrübelerini, tekstil sektörüne yatırım yaparak değerlendirdi.

Aykut Tarakçıoğlu halen Tekstar Grubu bünyesindeki Tekstar USA LLC ve Tekstilci Tekstil’in yönetim kurulu başkanlığını yapmakta ve yükseköğretim kurumlarında Tekstil alanında eğitimler vermektedir. Ayrıca birçok global tekstil organizasyonunda çözüm ve proje ortaklığı yapmaktadır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.