Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Son çare Küba’dan umut aşısı

Son çare Küba’dan umut aşısı
26 Ocak 2019 11:28 | Son Güncellenme: 29 Ocak 2019 00:08
531

AHA.Mart ayında gelecek üç onkoloji uzmanı Türk doktorlarla birlikte çalışacak.

Kübalı onkologların ülkelerinde geliştirdikleri kanser tedavileri ve aşıları, tüm dünyadaki kanser hastaları için umut oldu. Bu aşılar ve tedaviler için Küba’nın yolunu tutanların sayısı her geçen gün artıyor. İstanbul Okan Üniversitesi ile Küba Onkoloji Enstitüsü arasında yapılan işbirliği kapsamında, üniversitenin hastanesinde mart ayından itibaren Kübalı medikal onkologlar görev yapacak. Üç Kübalı doktor, hastane onkoloji konseyinde değerlendirme sürecinde yer alacak.

Kurulacak Küba Onkoloji Enstitüsü Merkezi ile de Türk doktorları Küba’daki kanser araştırmalarına katılacak. İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri de eğitim ve araştırma için Küba’ya gidecek. Okan Üniversitesi ve Küba Onkoloji Enstitüsü 2020’de Küba’da düzenlenecek Dünya Kanser Kongresi’ne ortak bir bilimsel çalışma ile katılmayı da hedefliyor.
Birikimi birleştirmek…

Küba ile tıp alanında yapılan işbirlikleri hakkında bilgi vermek amacıyla dün Hilton’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Okan Sağlık Grubu Yönetim Kurulu üyesi Dr. Alper Demirarslan şunları söyledi:

” Kübalı onkologlar immünolojik destek konusunda ileriler. İlaçla kanseri durdurmak yerine, vücudun kendi bağışıklık sisteminin ayağa kaldırarak kanserle savaşmasını sağlıyorlar. Amacımız Küba’da belli bir yere gelmiş olan kanser birikimi ile Türkiye’deki birikimi birleştirmek, yakın coğrafyadaki kanser hastalarının hastanemiz merkezinde değerlendirilmesini sağlamak. Gerekli görülen hastaların Küba’ya gitmesi, gerekmeyenler için de önerilen tedavilerin hastanemizde yapılması sağlanacak.”

Son çare Küba
İstanbul Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, ilk aşamada üç hocanın üç yıllığına Türkiye’ye geleceğini, sonrasında bu sayı ve sürenin artacağını söyledi. Okan, “Kanser hastalarının son çare olarak gittiği Küba’nın sağlık hizmetini İstanbul’a, hastanemize taşıyoruz” dedi.

ETKİLİ VE ÜCRETSİZ SAĞLIK

Küba’da çok etkili ve ücretsiz bir sağlık sistemi bulunuyor. Türkiye’de 1000 kişiye 1.7 doktor düşerken Küba’da bu sayı 7.5. Küba’nın kanser tedavisindeki ana hedefi, bu hastalığı ölümcül olmaktan çıkararak “kronik hastalık” haline getirmek. Kübalı 50 bin doktor 67 ülkede hizmet veriyor. Latin Amerika ülkelerindeki pek çok doktor, Küba’da eğitim görüyor.

YILDA 2 BİN HASTA GİDİYOR

Küba Onkoloji Enstitüsü işbirliği ile 2 bine yakın molekül üzerinde çalışacaklarını kaydeden Dr. Alper Tunga Demirarslan da “Küba sağlık sisteminin onkolojiye yaklaşımının Türk tıbbının onkolojiye yaklaşımıyla sentezleyerek daha net tedavi protokolünü uygulamaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.
Sanatçı Arif Sağ da geçen yıllarda Küba’ya gitmiş, ağızdan damla tedavisi görmüştü.

Cumhuriyet

 

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.