Dolar 32,2323
Euro 34,7349
Altın 2.446,27
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C

ŞİRVAN YŪCEL YADI: ZİHİNSEL İLETİŞİM

ŞİRVAN YŪCEL YADI:  ZİHİNSEL İLETİŞİM
5 Kasım 2020 12:39
791

AHA.İletişimin bir çok yönü var bu yönleri Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk çok etkili bilgiler edindik bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.
”Zihin özgür olduğunda sağlılı bir zihinsel iletişim kurulur.
Sezgiler açık olduğunda çevredeki herkesle doğal bir zihinsel iletişim kurulur. Fakat zihinsel şartlanmalar devreye girince zihinsel iletişim bozukluğu ortaya çıkar. Zihinsel inançlarla şartlandırılınca zihinsel iletişim kurma yeteneği ortadan kalkar.
İletişim, bireyin hayatla temasıdır. İnsanlarla karşılıklı alışverişin olduğu bir iletişim olmadığında hayat durağanlaşır, sıkıcı hâle gelir. Günümüzde zihinler o kadar çok kalıplaşmış ve gerçek dışı inançlarla doldurulmuş ki insan zihninin esiri hâline gelmiş ve özgürlüğünü kaybetmiştir.
Diğer yandan zihinde oluşan yargılar ve etiketler yüzünden insan her şeyi bildiği yanılgısına kapılır ve samimi bir iletişim kuramaz. Zihin her şey bildiğini sandığında artık öğrenecek bir şey yoktur, o zaman soru ve cevap da yoktur. Böyle bir zihin statikleşir, akışkanlığını ve esnekliğini kaybeder. Bu tarz zihine sahip kişi, insanlarla karşılıklı iletişim kurmak yerine, zihnindeki yargıları ve etiketleri aktardığı tek taraflı bir iletişim kurar.
İnsan kolaylıkla diyalog kurabilmek, zihinsel iletişime geçebilmek ve varoluşsal gerçekleri algılayabilmek için hiçbir zihinsel kalıbın, şartlarının ve inancın henüz oluşmadığı masum çocuk hâline geri dönmelidir.
O zaman varoluşla iletişime geçmek ve hayatın tadını çıkarmak için tüm şartlandırmalardan özgürleşebilir; insan masum, anlayışlı bir araştırmacıya dönüşebilir ve varoluşun bir gizem olduğunu zihinsel olarak anlayabilir.”

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.