Dolar 32,5098
Euro 34,9316
Altın 2.439,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Sındırgı’lı Besiciye Üçüz Buzağı Sürprizi

Sındırgı’lı Besiciye Üçüz Buzağı Sürprizi
11 Mart 2022 12:06
385

HABERMAX.Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bir besicinin ineği, bir batında üçüz buzağı doğurdu. Sındırgı ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktaki Eşmedere kırsal mahallesinde hayvancılıkla geçimini sağlayan Mehmet Ali Ayar’a ait simentel cinsi ineğin üçüz buzağı doğurması hayvan sahibinin yüzünü güldürdü.

Sabaha karşı Ahıra gelen Ayar ineğin doğuma başladığını buzağılardan birinin doğduğunu gördü.  Sonraki buzağıların doğumu da Ayar tarafından gerçekleştirildi. İki dişi bir erkek, üçüz buzağı sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Buzağıların soğuktan etkilenmemesi için örülen yün kıyafetlerle buzağılar giydirildi.

Veteriner hekim Samet Akmeşe de doğum sonrası üreticinin talebi üzerine Eşmedere mahallesine gitti. Yapılan kontrollerde buzağıların sağlıklı olduğu, bu tür doğumların çok nadir görüldüğü belirtildi.

25 yıldan bu yana hayvancılık işini severek yaptığını belirten Mehmet Ali Ayar “ Bu işi 25 seneden beri yapıyorum. İlk defa başıma üçüz geldi. Daha önce hiç böyle bir şey başıma gelmedi. Bu inek ikinciye doğurdu. İkinci doğumunda üçüz buzağı verdi. Bu işi yıllardan beri severek yapıyoruz. Mutlu olduk bu durumdan da. Sabah ezanında doğdu buzağılar. Üçü de arka arkaya doğdu. Dama girdiğimizde biri doğmuşmuş zaten. Geri kalanı da kendimiz doğurttuk. “ dedi.

Kadriye Ayar ise “ İneğim ikinciye doğurdu. Yeni ikinciye doğurdu. Sevindik Allah’ın vergisi. Çok sevindik. “ dedi.

Sığır yetiştiriciliğinde üçüz doğumun nadiren görüldüğünü ifade eden veteriner Samet Akmeşe ise kendisi için de şaşırtıcı bir durum olduğunu, Sındırgı 5 yıldan sonra bir ilk olduğunu söyledi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.