Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

SİMPAȘ Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik Kimdir?

SİMPAȘ Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik Kimdir?
13 Temmuz 2021 21:18 | Son Güncellenme: 14 Temmuz 2021 10:25
296

AHA.Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Avni Çelik; 1950 yılında Çorum’un Alaca ilçesine bağlı Çoprașık Köyünde doğdu. ilk iş deneyimine ise 13 yaşında hattat olarak başladı.Türk inşaat mühendisi, iş adamı. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı.

Ankara Üniversitesi’ni gece okuyabileceği için seçti. Gündüzleri, Mesa’nın ortaklarından birine ait bir alüminyum doğrama firmasında çalıştı geceleri Mühendislik Fakültesi’nde okuyan Avni Çelik, Makine Mühendisliği’nde Necmettin Erbakan’ın öğrencisi oldu.

Bir ay sonra İnşaat Mühendisliği bölümüne geçen Avni Çelik’in karşısına merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kurmaylarından Ekrem Pakdemirli çıktı. Ekrem Pakdemirli, Avni Çelik’in sınıfta kaldığı derslerden birinin hocası oldu. Çelik, Pakdemirli’nin daha sonra şirketinde görev aldığını açıklayacaktı.

Üniversiteden mezun olup İstanbul’a gelen Avni Çelik, Ayvalık Sarımsaklı’da ilk projesini yaptı. Daha sonra kurduğu şirket ise Sahil İnşaat Pazarlama oldu. 1974 yılında ise Sinpaş’ı kuran Avni Çelik, ilk iş deneyimine ise 13 yaşında hattat olarak başladı. 2012 yılında ise Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Değer Mühendisliği dersi vermeye başladı.

Avni Çelik’ in sahip olduğu firmalar:

1. Sinpaş GYO,

2. Sinpaş Yapı,

3. Servet GYO,

4. Prodek,

5. Seranit,

6. Mikron’s,

7. Dekor’s,

8. SAF Gayrimenkul,

9. Çelik & Çelik,

10. Kök Menkul,

11. KAT Turizm,

12. Ottoman Gayrimenkul,

13. Constrall,

14. Yapımek,

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.