Dolar 32,2170
Euro 34,7152
Altın 2.436,85
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 22°C

Şile’de Belediye Alımlarında Partizanlık İddiaları: CHP’li Seçmenlerin İsyanı

Şile’de Belediye Alımlarında Partizanlık İddiaları: CHP’li Seçmenlerin İsyanı
28 Nisan 2024 18:32
173

HABERMAX. Son günlerde, CHP’ye gönül vermiş birçok partili, belediyelerdeki amca, yeğen ve torpil anlayışına son verilmesi gerektiğini dile getiriyor. Bu talep, partililerin adalet ve liyakat ilkesine dayalı bir yönetim anlayışını benimsemesiyle yakından ilişkilidir.Bir tekne, ufuk ve alacakaranlık görseli olabilir
CHP’de Torpil Tartışması: Partililer Amca, Yeğen, Torpil Anlayışına Son İstiyor

Şile’de 30 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanlığını kazanması büyük sevinçle karşılanmıştı. Ancak, son günlerde artan şikayetler, CHP’ye gönül vermiş ve yıllarını bu partiye adamış kişilerin yaşadığı hayal kırıklığını gözler önüne seriyor.

Yıllardır CHP’ye destek veren dedeler ve nineler, iktidar yüzü göremeden hayatlarını kaybettiler. 2024 mahalli idareler seçimlerinde Türkiye’nin turistik ilçesi olan Şile’de belediye alımlarında, esas partililerin işe alınmadığı veya alınmadığı yönünde şikayetler gündeme geldi. Partililer, yıllar sonra kazanılan zaferin ardından hala geçmiş dönemde AK Parti’den siyaset yapmış olanların belirli pozisyonlara alındığını öne sürerek tepki gösteriyorlar.

Partililer, “Madem yıllar sonra kazandık, neden hala geçmiş dönemde AK Parti’den siyaset yapmış olanları tercih ediyorlar?” diyerek eleştirilerini dile getiriyorlar. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenen partililer, bu gidişata dur demelerini ve belediyelerdeki amca, yeğen, torpil anlayışına son vermelerini talep ediyorlar.

Partizanlık iddiaları, CHP’nin Şile’deki zaferinin ardından oluşan umut ve heyecanın yerini hayal kırıklığına bıraktığını gösteriyor. Partililer, adalet ve liyakat ilkelerine uygun bir şekilde belediye alımlarının yapılmasını talep ediyorlar. Bu şekilde, partiye uzun yıllar destek verenlerin de hak ettikleri fırsatları elde edebilecekleri bir ortamın oluşturulmasını istiyorlar.

Bu durum, CHP’nin sadece Şile’de değil, tüm Türkiye’de karşı karşıya olduğu bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Parti, adalet ve liyakat ilkelerine bağlılığını somut adımlarla göstermek zorunda. Aksi takdirde, uzun yıllar emek vermiş partililerin desteğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Tartışmanın Ana Noktaları:

  • Amca, yeğen, torpil anlayışı: CHP’li partililer, belediyelerde liyakat yerine torpilin ön plana çıktığını savunuyor.
  • Adalet ve liyakat talebi: Partililer, belediye alımlarında liyakat ve adalet ilkelerinin gözetilmesini istiyor.
  • Hayal kırıklığı: CHP’nin Şile’deki zaferinden sonra oluşan umut ve heyecan yerini hayal kırıklığına bıraktı.
  • Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’na çağrı: Partililer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan bu soruna çözüm bulmalarını talep ediyor.

Olası Sonuçlar:

  • CHP, bu soruna çözüm bulamazsa uzun yıllar emek vermiş partililerin desteğini kaybedebilir.
  • Amca, yeğen, torpil anlayışı, CHP’nin imajını olumsuz etkileyebilir.
  • CHP, adalet ve liyakat ilkelerine bağlılığını somut adımlarla gösteremezse, seçmenlerde güven kaybı yaşayabilir.

Bu durum, CHP için önemli bir sınav niteliğinde. Parti, bu sınavdan nasıl çıkacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.Bir Camogli ve ufuk görseli olabilir

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.