Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

SERHAN KURŞUN’UN KALEME ALDIĞI; “GARAZ” 2.BASKISIYLA RAFLARDA!

SERHAN KURŞUN’UN KALEME ALDIĞI; “GARAZ” 2.BASKISIYLA RAFLARDA!
9 Haziran 2023 00:53 | Son Güncellenme: 9 Haziran 2023 00:56
107

HABERMAX.Depremden önce yayımlanan ilk baskısıyla; Hatay’ın çan, ezan ve hazzan sesleriyle yoğrulmuş havasını edebî zevki yüksek bir okumayla sunan; “Garaz”, kısa zamanda ikinci baskıya ulaştı. 

Serhan Kurşun’un ilk kitabı; “Garaz – Gölgelerin Oyunu”, tarih boyunca pek çok medeniyeti ağırlamış olan Hatay’ı merkezine alıyor.  Kadim kentin panoramasını; aşk ve ihanetin hikâyesi ile harmanlayan Kurşun, gizli güçlerin planlarına dâhil olan medeniyetler şehrini kusursuz bir atmosferle okuyucuya yansıtıyor. Okur tarafından çok sevilen Garaz; aile, toprak sevgisi ve sınıf çatışmasını kendine özgün anlatımıyla sunuyor. Şehrin mistik sokaklarında tansiyonu hiç düşmeyen psikolojik bir gerilimle son buluyor.

İnsanları tek bir renge mahkûm etmek isteyenler, iyilerin sarsılmaz duvarıyla karşılaşıyor!

Tarihi coğrafyanın üzerinde geçen çekişmeleri anlatan Garaz; insanoğlunun kötülük etme isteğinin üzerine parmak basarak, edebiyatseverlerden tam not aldı. Hatay’da yüz yıllardır süre gelen güç savaşlarını ve perde arkasından dönen gölge oyunlarının yer aldığı romanda; dinler ve kültürler arasında yaşanan kargaşa yüklü serüven edebiyatseverleri bir kez daha karşılıyor. Kısa süre önce birinci baskısı tükenen; “Garaz – Gölgelerin Oyunu”, demografik yapıyı değiştirmek için mücadele eden gizil güçlerle, şehrin gerçek sahipleri arasında yaşanan nefes kesici mücadeleyi ikinci baskısı ile yeniden okurlarıyla buluşturuyor. Akdeniz’in mistik yüzünü raflara taşıyan kitap; mitoloji, tarih ve siyasetin iç içe geçtiği hikâyesiyle yeni okuyucularını bekliyor.

Kitap Hakkında

Binlerce yıl geriye uzanan bir tarih, sayısız medeniyete yapılan ev sahipliği ve üç büyük dine sahne olmuş topraklar… Tüm zamanların şehri Hatay’da güç savaşı başlıyor.

Dünyayı yerinden oynatacak; dinler ve kültürler arasında kargaşa yaratacak büyük planın perde arkasındaki gizil güç, onun “gölge” oyuncuları ve şehrin gerçek sahipleri arasında tansiyonu hiç düşmeyen bir mücadele yaşanıyor.

Bu kavganın tam ortasında ise eski bir aşkın hazin gerçekleri gün yüzüne çıkıyor. Zahit ve Kemal… İki kardeşin bir kadın için beslediği imkânsız aşk, bu mistik şehrin sokaklarında, hiç beklenmedik bir psikolojik gerilimin içinde son buluyor.

Mitoloji, tarih ve siyasetin iç içe geçtiği elinizdeki roman zihinlerde iz bırakacak bir kent panoraması çiziyor. “Garaz”, okuru olağanüstü kurgusuyla sınırları zorlayacak bir oyuna davet ediyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.