Dolar 32,4721
Euro 34,8697
Altın 2.432,37
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara kimdir?

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara kimdir?
27 Ağustos 2021 19:03
242

AHA.Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü ÇAYKARA, 03 Mayıs 1964 tarihinde Sakarya ili Demiraçma Köyü’nde doğmuş olup aslen Trabzon Çaykara İlçesi Koldere Köyündendir.  

Eğitim ve Staj Bilgileri

Şehit Mevlüt Meriç İlkokulu, Keçiören Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu ve Sıhhiye Atatürk Lisesini bitirdikten sonra 1986 yılında A.Ü.SBF Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.
1988 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açtığı kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Kahramanmaraş Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Göksun ve Pozantı Kaymakam Vekilliği yaptı. 1989 – 1990 Yılları arasında 1 yıl İngiltere’de mesleki bilgi, görgü ve dil stajı gördü. 1991 yılında Kaymakamlık Kursunu bitirerek kaymakam oldu.
İyi derece İngilizce bilen Cemal Hüsnü ÇAYKARA’nın çeşitli mesleki konularda 3 eseri makaleleri yanında, ‘Disiplin ve Suç Cezaları’ adlı tezi ile ‘The House of Lords’ (Lordlar Kamarası) adlı İngilizce tezi de vardır.

Mesleki Bilgiler
1991 yılında yeni kurulan Konya ili Tuzlukçu İlçesi kurucu kaymakamı olarak atandı. Daha sonra Diyarbakır Çınar Kaymakamlığı, Gaziantep Oğuzeli Kaymakamlığı, Giresun Eynesil Kaymakamlığı, Karabük Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra, Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesi kurucu kaymakamlığı yaptı. Asaleten Kayapınar Kaymakamlığı ve Vekaleten Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttüğü sırada Elyasa AS ve Zülkif AS kabirleri ile Hz.Süleyman Cami ve Kabirleri onarımını organize ederek inanç turizmine kazandırdı. 2013 yılında İstanbul Çekmeköy Kaymakamlığına, 2018 yılında ise Manisa Merkez Şehzadeler Kaymakamlığına atanmış olup halen bu görevi yürütmektedir.

Aile Bilgileri ve Hobileri
Satranç, koleksiyonculuk ve bilgisayar programcılığı konularında ilgi ve deneyimi olan Cemal Hüsnü ÇAYKARA Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.