Dolar 32,3276
Euro 34,7452
Altın 2.391,96
BİST 10.250,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

“Seçim Heyecanı Artarken, Bahçeli’den Sert Sözler: ‘MHP, Paslı Mührü Söküp Atacak!'”

“Seçim Heyecanı Artarken, Bahçeli’den Sert Sözler: ‘MHP, Paslı Mührü Söküp Atacak!'”
28 Kasım 2023 12:03 | Son Güncellenme: 28 Kasım 2023 12:10
427

HABERMAX.Türkiye’de yaklaşan seçim atmosferi, siyasi liderler arasında gerilimi de beraberinde getiriyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı’nın İstanbul’a dair yaptığı açıklamalara sert bir yanıt verdi. Bahçeli, “CHP Genel Başkanı, ‘Ekrem İmamoğlu İstanbul’a mühürlü’ demiş. Biz o paslı mühürü söküp atmayı başaracağız.” sözleriyle gündeme damga vuran bir açıklama yaptı.

DEVLET HABÇELİ

DEVLET BAHÇELİ

MHP’nin, İstanbul’a dair bir iddiaya karşı gösterdiği bu kararlılık, seçim sürecinde yaşanabilecek çekişmelerin işaretini veriyor. Bu açıklamaların, seçim döneminin nabzını yükselteceği ve siyasi arenada daha fazla gerilime neden olabileceği de göz önünde bulundurulmalı.

“İstanbul’da Siyasi Arenada Değişim: İmamoğlu’nun 2. Kez Kazandığı Seçim ve Bahçeli’nin Klasik Araba Tepkisi”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da kullanılan ifadeye atıfta bulunarak yaptığı konuşma hafızalarda yer etmişti. Bahçeli, seçim öncesinde “İstanbul’a klasik arabamla geldim, mitilimi de aldım geldim.” şeklinde bir açıklama yaparak seçim kampanyası sürecinde İstanbul’a yaptığı ziyaretin samimiyetini vurgulamıştı.

Ancak, seçim sonuçlarına gelindiğinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Ekrem İmamoğlu, birçok dikkat çekici gelişmenin ardından 31 Mart ve 23 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan seçimleri kazanarak belediye başkanı seçildi. Bu durum, siyasi sahnedeki dinamikleri ve seçim süreçlerinin karmaşıklığını yansıtan önemli bir olaydı.

Bu tür seçim sonuçları, siyasi arenada değişim ve rekabetin bir göstergesi olarak değerlendirilir. İmamoğlu’nun seçim zaferi, Türkiye’deki siyasi gündemi etkileyen önemli olaylardan biriydi ve seçim süreçleriyle ilgili çeşitli değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.