Dolar 32,2671
Euro 35,0650
Altın 2.461,24
BİST 10.183,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Sayıştay Raporu: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Konser Organizasyonları İçin Usulsüzlük Ortaya Çıktı

Sayıştay Raporu: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Konser Organizasyonları İçin Usulsüzlük Ortaya Çıktı
23 Kasım 2023 00:24
581

HABERMAX.Sayıştay, 2022 faaliyetlerine ait raporlarını yayımlayarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli usulsüzlükleri ifşa etti. Raporda dikkat çeken detaylardan biri, AK Partili Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın liderliğindeki belediyenin konser organizasyonları için firmalara piyasa fiyatının üzerinde ödeme yaptığı oldu.

Sayıştay raporuna göre, 9 ayrı organizasyon için bir firma tarafından alınan 1 milyon 890 bin liralık ödemenin detayları şu şekilde ortaya çıktı: Belediye, organizasyonu yapan firma üzerinden 895 bin lira ödeme yaptı. Ancak, bu firma, gerçek organizasyonu yapan şirkete sadece 895 bin lira ödeme yaparak, 1 milyon lira kar elde etti.

Bu durum, belediyenin konser organizasyonları için yapılan ödemelerde usulsüzlük olduğunu ortaya koyarken, mali yönetim ve harcama politikalarında şeffaflığın ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi ihtiyacını gündeme getirdi. Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve belediye yönetiminin açıklama yapması beklenirken, kamuoyu tarafından bu iddiaların detaylı bir şekilde araştırılması talep ediliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.