Dolar 32,5124
Euro 34,7669
Altın 2.403,14
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

SARIGÜL TÜRKİYE’’DE YAPAY GÜNDEM OLUŞTURULUYOR

SARIGÜL TÜRKİYE’’DE YAPAY GÜNDEM OLUŞTURULUYOR
9 Nisan 2021 13:06
222

AHA.Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkezinde Kurucular Kurulu ile toplandı. Ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sarıgül’ün konuşmasının konu başlıkları;

Bugün, Kurucular Kurulumuz ile son günlerde gündemi meşgul eden konuları ele aldığımız bir toplantı yaptık.

Ülkemiz, başta ekonomik olmak üzere, sosyal ve toplumsal açıdan zor günler geçiriyor. Koronavirüs nedeni ile endişeler artıyor.

YAPAY GÜNDEM OLUŞTURULUYOR

Esnafın, köylünün, işçinin, memurun, atananın, atanamayanın, derdi başından aşıyor hal böyleyken, “asla tartışma konusu edilmeyecek” konularda, gereksiz, zaman ve emek harcanıyor, yapay gündem oluşuyor, gerçek sorunlardan uzaklaşılıyor. Biz, başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere hiçbir kurumumuzun menfaatine olmayan, darbe ve muhtıra travmalarını tetikleyen bu tartışmaları, kısır, gereksiz ve yanlış buluyoruz.

Bu aşamada ve son kez, sadece ana başlıkları ile görüşümüzü ve konuyla ilgili düşüncelerimizi net olarak ifade etmek isteriz.

 

  1. 1936 Montrö sözleşmesi bizim kırmızı çizgimizdir. Karadeniz’in huzuru ve teminatıdır
  • Amirallerin bildiri yayımlanma zamanı ve usulü yanlıştır. Nitekim, hukukta, “usul, esastan önce gelir”.

 

  • Konu yargı sürecindedir ve demokrasinin olmazsa olmazı “bağımsız Türk yargısına” inancımız tamdır.

 

AŞIYA ERİŞİM

Ülkemizde, bu kısır konuşmaların ötesinde ve çok daha mühim ve vahim olmak üzere “gerçek” ve “bir an evvel çözülmesi gereken” sorunlarımız vardır.

Aşıya erişim, evlatlarımızı teslim ettiğimiz, öğretmenlerimiz başta ve ivedilikle olmak üzere, basın kartı olmayan, vefakar 24 saat halkın içinde ve risk altında olan, yerel basın çalışanlarımıza, sağlanmalıdır.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ACİLEN ARA VERİLMELİDİR

Nisan ayına yeni girdiğimiz şu günlerde hemen şimdi öğretmenlerin aşılanmasına başlansa bile aşının etkin hale gelebilmesi için gerekli olan her iki fazın tamamlanması dönem sonunu bulacaktır. Bu şartlar altında sürdürülen yüz yüze eğitim pozitif vaka sayılarını artıracağından acilen ara verilmelidir.

 

AŞIYA ULAŞAMAYAN YEREL BASIN, TEHLİKE ALTINDADIR

Her türlü risk ortamında gece gündüz çalışan değerli basın mensuplarından önce Cumhurbaşkanlığı ve TBMM’ye giren gazeteciler ile sarı basın kartı olanlar aşı olabilmektedir.

Basın kartı olmayan özellikle yerel basın çalışanları, aşıya ulaşamamaktadır ve büyük tehlike altındadırlar.

Ayrımcı uygulama yapmadan sahadaki tüm gazetecilerin aşılanarak korunmaları, kendilerine devletimizin borcudur.

ALGILARLA, İMALARLA UĞRAŞMAYALIM

Biz lütfen, bunları konuşalım algılarla, imalarla uğraşmayalım.

Tarımı, tarımsal planlamayı ve tarım teknolojisini konuşalım, üretimi konuşalım, gıda güvenliğini konuşalım, hayvancılığı konuşalım… Biz lütfen, yılmadan, usanmadan hep bu konuları konuşalım.

ÇİFTÇİMİZ VE KÖYLÜMÜZE ALTIN ÇAĞI YAŞATACAĞIZ

Türkiye Değişim Partisi olarak biz, aklın ve bilimin ışığında, görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olacak, kısır tartışmaların içinde yer almayacağız. Sadece ve sadece yapacaklarımızı konuşacağız.

Çiftçimize, tohum, mazot ve gübreyi ekim zamanı bedelsiz vereceğiz. Ürününe alım garantisi verecek, borcunu hasatta tahsil edeceğiz. Atatürk’ümüzün “milletin efendisi” dediği, çiftçi ve köylümüze “altın çağını” yaşatacağız.

GÖZÜN AYDIN GÜZEL ÜLKEM DEĞİŞİM YAKLAŞIYOR

Güzel ülkeme yakışır, güzel günlerimiz yaklaşıyor. Gözün aydın köylüm, değişimin ayak sesleri duyuluyor. Gözün aydın esnafım, beklediğin değişim başlıyor… Güzel ülkem gözün aydın değişim yaklaşıyor…

Sevgi, saygı ve güzel günlere olan inancımızla teşekkür ediyorum.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.