Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

SANKİ HER ŞEY BİRAZ FELAKET, 22 Aralık’tan itibaren sadece MUBI’de

SANKİ HER ŞEY BİRAZ FELAKET, 22 Aralık’tan itibaren sadece MUBI’de
13 Aralık 2023 12:30
173

HABERMAX.Umut Subaşı’nın yirmili yaşlarındaki bir grup gencin Türkiye’de yaşadığı sıkışmışlık ve güvensizlik hislerini anlattığı bol ödüllü filmi SANKİ HER ŞEY BİRAZ FELAKET, yeni neslin kaygılarını özgün bir mizahla keşfe çıkıyor.

Gençlerin yaşadığı kaygılara tercüman olan bir öykü

Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde yapan, 30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, SİYAD Cüneyt Cebenoyan En İyi Film ödüllerinin sahibi olan SANKİ HER ŞEY BİRAZ FELAKET, Umut Subaşı’nın ilk uzun metrajlı filmi. Geçtiğimiz aylarda, Ayvalık Film Festivali’nin her yıl yalnızca bir sinemacıyı layık gördüğü “Yeni Bir…” ödülünün de sahibi olan Umut Subaşı, filmin ardındaki en büyük motivasyonunun, kendi kuşağının bugünkü durumu ve kolektif psikolojisi hakkında söylemek istedikleri olduğunu vurguluyor.

Yeni neslin kaygılarını mizahi bir bakışla keşfe çıkan bu özgün öykü, taze bir sinema diliyle Türkiye’de özellikle gençlerin yaşadığı köksüzlük, sıkışmışlık ve güvensizlik hislerine tercüman oluyor. İşsizlik, gelecek kaygısı, kültürlerarası sıkışmışlık, adaletsizlik, beyin göçü gibi alt temalarla beslenen hikaye örgüsü; samimi diyaloglar, tuhaf sessizlikler ve gündelik hayatın sıradan absürtlükleriyle zengin bir anlatıya dönüşüyor.

Beethoven’ın “Türk Marşı” eşliğinde hikayelerine tanık olduğumuz üniversite öğrencisi Zeynep, ev arkadaşı Ayşe, evli bir mühendis olan Mehmet ve onun işsiz ilkokul arkadaşı Ali’nin birbirinden çok başka ancak bir o kadar da ortak kaygıları onları beklenmedik şekilde bir araya getiriyor.

MUBI hakkında

MUBI, global bir çevrimiçi film seçkisi, yapım şirketi ve film dağıtımcısıdır. Birbirinden güzel, heyecan verici, inanılmaz filmlerin keşfedildiği ve seyredildiği yerdir. Sinemanın efsanevi yaratıcılarından yükselen yönetmenlere; dünyanın her köşesinden filmler MUBI küratörleri tarafından özenle seçilir. MUBI aynı zamanda sadece platform üzerinden erişebilecek iddialı yeni filmlerin yapımcısı ve dağıtımcısıdır. Dünya çapında 190 ülkede hizmet veren MUBI, 15 milyondan fazla üyeyle dünyanın en büyük sinemasever topluluğudur.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.