Dolar 32,2741
Euro 34,7788
Altın 2.401,61
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Sancaktepe’de 19 Eylül Gaziler Günü Çeşitli Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

Sancaktepe’de 19 Eylül Gaziler Günü Çeşitli Tören ve Etkinliklerle Kutlandı
21 Eylül 2022 12:09 | Son Güncellenme: 21 Eylül 2022 12:19
244

19 Eylül Pazartesi günü Atatürk Anıtı  önünde düzenlenen çelenk sunma törenine; Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Uğurlu Sancaktepe Belediye Başkan V. Nazım Çiftçi, Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temcilcileri, Muhtarlar, STK temsilcileri ve Kahraman Gazilerimiz katıldı.

Sancaktepe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Sancaktepe Belediye Başkanlığı, çelenklerinin sunumunun ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile düzenlenen tören sona erdi.

Atatürk Anıtının önünde düzenlenen törenin ardından Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezinde bir kutlama programı düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü’nün 101. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi ve Mareşal unvanı verilişinin yıl dönümünü ve gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz “ dedi.

Yaşadığı toprağı vatan kılmak için dünyada bizim kadar bedel ödeyen başka hiçbir millet olduğunu vurgulayan ve kahraman gazilerimize hitap eden Kaymakam Ahmet Karakaya,” En yüce mertebe olan şehitlik makamı ile birlikte anılan ve milletimizin gönlünde ulvi bir yeri olan “Gazilik” mertebesi; bayraklaşan vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna, canları pahasına mücadele eden kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derecedir” ifadelerini kullandı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program, 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, orotoryo ve konser etklinliğinin ardından sona erdi.

Kaymakam Ahmet Karaya, Yemek Programında Gazilerimiz ile bir araya geldi
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kaymakamlığımızın ev sahipliğinde gazilerimiz ve gazi ailelerimiz onuruna yemek programı düzenlendi.

Programa; Kaymakam Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Uğurlu, Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, siyasi parti temsilcileri, gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Programın ev sahipliğini yapan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, yaptığı selamlama konuşmasında canlarını bu aziz millete adayan tüm gazilerin Gaziler Gününü kutlayarak; bugünün, şehitlik niyetiyle giriştiği mücadeleden gazilik onuruyla çıkan kahramanların şan ve şeref günü olduğunu vurguladı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftü V. Mehmet Zeki Bakırcıoğlu’nun dua etmesinin ardından yemek ikramı ile sona erdi.

Program sonunda masaları tek tek gezen Kaymakam Ahmet Karakaya, Kahraman Gazilerimizle yakından ilgilenerek; misafirleriyle bir süre sohbet etti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.