Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Sanatsever Ardahanlılar’dan büyük ilgi

Sanatsever Ardahanlılar’dan büyük ilgi
18 Ekim 2019 08:59 | Son Güncellenme: 18 Ekim 2019 09:02
491


“Bu topraklar pek çok medeniyete ve kültüre beşiklik etmiş topraklardır. Bizim atalarımız da Sultan Alparslan’dan bugüne kadar yaşamını sürdürmüş ve ilelebet yaşamayı sürdürecek bir millettir. Yaklaşık bin yıldır bu coğrafyada var olan milletimiz, bu coğrafyanın Yunus Emre’den günümüzde yaşamış Aşık Şenlik’e kadar birçok değeriyle gerçek bir kültür yuvası, gerçek bir medeniyet olması için hizmet etmiştir.”

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, milletleri millet yapanın o milletin kültürleri olduğunu belirterek, “Eğer ortada bir kültür var ise o kültüre ait bir milleti aramak lazım. Eğer ortada bir millet var diye bir iddia varsa o millete ait bir kültür lazım. İşte bizi biz yapan, yeryüzünde 7 cihana, ‘Biz milletiz, Türk milletiyiz’ diyorsak, bize bu kültürü yaşatan şairlerimiz, ozanlarımız, edebiyatçılarımız, kültür elçilerimiz ve onların bugünkü temsilcileri yani sizler sayesindedir. Hepinizin önünde devletimiz ve milletimiz adına saygı ile eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.

ARÜ Rektörü Mehmet Biber de ülkeye ait değerleri bilmenin, tanımanın ve onu yaşatmanın önemli olduğuna işaret ederek, “Eğer bunu başarabilirsek kendimiz olabiliriz. Aksine taşıdığımız bu bedenlerde birer yabancının olduğunun bilinci içinde olmalıyız. Bu programları, kendimizi bilmenin, tanımanın, anlamanın ve kendi bedenimizde kendimizi taşımanın bir vesilesi olarak görüyorum.” diye konuştu.

Şiir dinletisinin de yer aldığı etkinlikte, “Ardahan” konulu şiir yarışmalarında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.