Dolar 32,3949
Euro 34,8029
Altın 2.404,45
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Son dakika: Sakarya’da fındık işçilerine saldırı

Son dakika: Sakarya’da fındık işçilerine saldırı
4 Eylül 2020 22:03 | Son Güncellenme: 4 Eylül 2020 22:55
1.037

AHA.Mardin’den Sakarya’ya fındık toplamaya giden işçiler, patron ve köylülerin saldırısına uğradı. İşçiler memleketlerine dönmek için yola çıktılar.

Mardin Mazıdağı’ndan Sakarya’ya giden 16 fındık işçisi, bu sabah patronun ve köylülerin saldırısına uğradı. Fındık işçileri, saldırı sonrası memleketlerine dönmek için yola çıktı.

Saldırıya uğrayanlardan Barış Demir, Mezopotamya Ajansı‘na yaptığı açıklamada saldırıdan önce patronla aralarında bir sorun olmadığını belirterek “Biz sabah çalışmak için bahçeye gittik. İşveren gelip, ‘köpek sürüsü’ diye laf söyledi. Bunun üzerine bahçeden çıktık” dedi.

Bahçeden çıktıkları için patron tarafından “Siz burayı memleketiniz mi sandınız burası bizim” şeklinde tehdit edildiklerini aktaran Demir, “Bunun üzerine bize saldırdılar. 8 kişi 3 kişiye sopalarla saldırdı” dedi.

Saldırıdan sonra işçiler memleketlerine dönmek için yola çıktılar.

CHP’li Tekin’den yanınızdayım mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’de Twitter’dan yaptığı açıklamada olayı kınadı Tekin. Ekmek için, alın teriyle çoluğuna çocuğuna bakmak için memleketinden kalkıp, gurbet ele giden kadınlara, emekçilere saldıracak kadar alçaklaşan bu sefilleri lanetliyorum. Mazluma saldırmanın hesabını sizden soracağız. 

#sakaryadaiscileresaldırı

Valilik: Polis, jandarma ve 112’ye intikal eden bir olay yok

Olayın sosyal medyada yoğun tepkilere yol açmasının ardından Sakarya Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı.

Valilik açıklamasında konuyla ilgili yapılan araştırmada, 22 Ağustos 2020 tarihinde Sakarya’da Kocaali ilçesinde “fındık bahçesi sahipleri” arasında yaşanan bir tartışmaya değinildi ve bu sırada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı ve olayın yargıya intikal ettiği kaydedildi.

Ancak Valilik bu konunun “bugün değişik sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı”nın tespit edilemediğini açıkladı.

Açıklamada geçmişe dönük yapılan incelemede “iddia edildiği gibi” bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir “konu olay ya da şikayet” bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada “Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye’nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tesbiti ile ilgili de Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir” denildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.