Dolar 32,3057
Euro 34,6976
Altın 2.408,54
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

ŞAİR-YAZAR-ÇİZER EVİ, YAZARLARLA OKURLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

ŞAİR-YAZAR-ÇİZER EVİ, YAZARLARLA OKURLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
3 Ekim 2021 23:21
253

Habermax.Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu tarafından 2018 yılında tarihi Taşhan’da açılan Şair-Yazar-Çizer Evi’nde etkinliklere gençlerin katılımı devam ediyor.Tokat Belediyesi Şair-Yazar-Çizer Evi’nde 15 günde bir yazarlarla okurlar bir araya geliyor.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun Sosyal ve Kültürel Projeleri arasında yer alan ve 2018 yılında tarihi Taşhan’da hayat bulan Şair-Yazar-Çizer Evi’nin bu haftaki konuğu Tokatlı Eğitimci-Yazar Mustafa Uçurum oldu.

“Uçurumda Bir Gömü” kitabı üzerine edebiyat aşığı gençlerle buluşan Mustafa Uçurum, Tokat Belediyesi’nin kültürel faaliyetlerini önemsediğini belirterek, her türlü atölye çalışmalarında yer almaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Yazar Mustafa Uçurum, söyleşi öncesi yaptığı açıklamada; “Kitabımızı okuyan arkadaşlarla söyleşimizi gerçekleştireceğiz. Kitabın okunması ve kitap üzerine söyleşi yapılmasını çok önemsiyorum. Bu anlamda Tokat Belediyesi Şair-Yazar-Çizer Evi isminin hakkını vermiş oluyor. Tokat Belediyesi’nin birçok çalışmasını takip ediyorum. Atölye çalışmalarını önemsiyor ve bu çalışmalarda yer almaya gayret ediyoruz.

“Uçurumda Bir Gömü” isimli kitabımda 30 öykü yer almakta. Kendi yaşadığım olayları, ülkemizde yaşanan olaylarla harmanlayarak öykülerle okuyucuya aktarmak istedim. Öykünün en güzel yanlarından biri de budur.

Tokat’ımız; Âlimler Konağı, Fazıllar Yurdu ve Şairler Yatağıdır.  Günümüzde her yanımızın her türlü sosyal medya ile kuşatılmış olduğu bir zamanda bu etkinliklerin gerçekleştirilmesi, bu tarz çalışmalarla kitaba dikkat çekilmesi, okura dikkat çekilmesi çok önem arz ediyor. Okur-Yazar, bu iki kelimeyi çok önemsiyorum. Şair-Yazar-Çizer Evi’nde de bu tür atölye çalışmaları ile gençlere ön ayak olan çalışmalara imza atılıyor. Geleceğin yazarları, şairleri burada yetişiyor. Bu anlamda Tokat’ın kültür sanat ortamına, gençlerimize, geleceğimize katkı sunan Tokat Belediyemize, Şair-Yazar-Çizer Evi’mize ve bu imkânı sunan Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Eroğlu Beyefendi’ye teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Tokat Belediyesi Şair-Yazar-Çizer Evi sorumlusu Sosyolog Hümeyra Bişkin ise gençleri, edebiyatseverleri her 15 günde bir yapılacak olan etkinliklere davet etti

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.