Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

SAHİM-SEN BAŞKANI ÖZLEM AKARKEN: ASTSUBAYLAR GÜNÜ’NDE SAĞLIK ASTSUBAYLARININ HAKLARININ VERİLMESİ GEREKİYOR

SAHİM-SEN BAŞKANI ÖZLEM AKARKEN: ASTSUBAYLAR GÜNÜ’NDE SAĞLIK ASTSUBAYLARININ HAKLARININ VERİLMESİ GEREKİYOR
16 Ekim 2023 19:38
75

HABERMAX.17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nde sağlık astsubayları başta olmak üzere silahlı kuvvetlerin her bileşeninin haklarının verilmesi gerektiğini belirten SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, “Savaş ve terör olayları olmak üzere en çetin koşullarda sağlık çalışmaları ile umudumuz olan askeri tabip ve sağlık astsubayları başta olmak üzere silahlı kuvvetlerin temel taşları subay, astsubay, uzman çavuş, uzman erbaş ve sivil memurların haklarının verilmesi gerekiyor!” dedi.

Ekim ayı içerisinde İsrail ve Filistin arasında meydana gelen savaş tüm dünyayı derinden etkiledi. İsrail Filistin savaşında şu ana kadar İsrail’den 1.300 kişi yaşamını yitirirken Filistin tarafında ölenlerin sayısı 1.400’ü geçti.

SAVAŞA HAYIR! YURTTA SULH, CİHANDA SULH

Savaşın bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Savaş ve terör eylemlerinin sürdüğü, insanların çoluk çocuk demeden ölüme mahkum edildiği, gözyaşların sel olduğu ve yüreklerin dağlandığı bugünlerde ağıtlar yakılıyor. Devlet nerede dünya nerede çığlıkları atılıyor. Bir annenin; çocuklarımı doyuramadan öldürdüler, bir sağlıkçının ambülans içinde vahşeti gördüğünde gözyaşları sessiz çığlık oluyor. Savaşın, terörün tüm şiddetiyle devam ettiği bugünlerde hepimizin ”SAVAŞA HAYIR” çığlıkları bir kez daha gün yüzüne çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı yaklaşırken Türkiye Yüzyılı ülkemizde ilan edilirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözlerini tüm dünyaya duyurmamız gerekiyor” dedi.

ASTSUBAYLAR GÜNÜ’NDE ASTSUBAYLARIN HAKLARI VERİLMELİ

17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısı ile subay, astsubay, uzman çavuş uzman erbaş ve askeri birliklerde görev yapan sivil memurlara haklarının verilmesi konusunda çözüm beklediklerini vurgulayan Akarken, “Silahlı kuvvetlerin bir parçası olan ama her daim haklarında düzenlemeleri ötelenen astsubaylar; savaşta, barışta 24 saat mesai mefhumu gözetmeden subayıyla uzman erbaşıyla çavuşuyla eriyle kısacası Mehmetçik olarak yükü omuzlayan kişilerdir. Onlar ki; vatanın bağımsızlığı ve milletin istikbali uğruna ailesini arkada bırakarak her nereden gelirse gelsin teröre karşı canını hiçe sayanlardır. Silahlı kuvvetlerimize yıllarca büyük fedakarlıkla hizmet veren, sınırda ve sınır ötesinde önemli görevler üstlenen astsubaylar emekli olduklarında maalesef bu fedakarlıkların karşılığını alamamaktadır” dedi. Muvazzaf ve emekli astsubaylar ve binbaşıların tazminatları ile ilgili TBMM’de verilen önergelerin bir an önce dikkate alınması gerektiğini söyleyen SAHİM-SEN Başkanı Akarken, “Sağlık Bakanlığı’na devrolan sağlık astsubaylarının hukuksuzca alınan unvanlarının yargı ö nünde hükümsüz olduğu, yargı kararlarıyla ispat edildiği halde hala Sağlık Bakanlığı tarafından iade edilmemektedir. Yakın zamanda alınan danıştay kararının görülerek topluca alınan unvanların kamu zararı oluşturulmaması adına topluca iade edilmesi gerekmektedir. 2018 yılından beri düzenleme yapılmayan yan ödeme katsayısı ile de ivedi düzenleme yapılarak TSK’daki ve devrolan personelin haklarında iyileştirme söz konusu olmalıdır” dedi.

SAVAŞLARA KARŞI ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ

Haberlerin kötü olduğunu; Gazze’den, kutsal topraklardan çök kötü görüntüler izlediklerini söyleyen Akarken son olarak şu bilgileri verdi: “Zalim kana doymuyor, sivil ölümler durmuyor. Anaların gözyaşı tarihe kara bir leke olarak kalacak. Barış yanlıları bu savaşı bitirecek. Geride ise çocuk bedenlerin, insanlığın ölümü kalacak. Ağıtlar yakılacak, şiirler yazılacak, besteler yapılacak. İç ve dış politikalar düzeltilmediği sürece maalesef savaşlar devam edecek. Bertolt Brecht ‘in Çağrı şiirinde dediği gibi;

Doğrudur yıldırımın düştüğü, yağdığı yağmurun,

Bulutların rüzgarla sökün ettiği,

Ama savaş öyle değil, savaş rüzgarla gelmez,

Onu bulup getiren insanlardır.

Duman tüten topraktan bahar boyunca,

Dökülüp yükselir birden gökyüzü.

Ama barış ağaç değil, ot değil ki yeşersin…

Sen istersen olur barış, istersen çiçeklenir.

Savaşa karşı barış için her daim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Barış dolu ve hakların ödendiği günlerde 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü ’nü kutlamak dileğiyle.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.