Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 33°C

Sabiha Gökçen Havalimanı, Malezya Havalimanları ile IC Holding arasındaki stratejik işbirliğinin sona erdiğini duyurdu 

Sabiha Gökçen Havalimanı, Malezya Havalimanları ile IC Holding arasındaki stratejik işbirliğinin sona erdiğini duyurdu 
1 Haziran 2024 00:13 | Son Güncellenme: 1 Haziran 2024 00:18
160

HABERMAX.Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), işletmecisi Malezya Havalimanları Holdings Berhad (MAHB) ve IC Holding arasındaki stratejik işbirliğinin başarıyla sona erdiğini duyurdu. Serhat Soğukpınar’ın 26 Aralık 2023 tarihinde CEO olarak atanmasıyla başlayan bu işbirliği, havalimanı operasyonlarının optimize edilmesi konusunda önemli kilometre taşlarına imza attı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Bayrak Değişimi

Bu işbirliğinin sona ermesiyle Serhat Soğukpınar 31 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İSG CEO’luğu görevinden ayrılacaktır. Malezya Havalimanları kendisine bu dönüşüm sürecindeki liderliği ve katkılarından dolayı en derin şükranlarını sunmaktadır. Operasyonel mükemmellik ve sürekli iyileştirme faaliyetlerinin sorunsuz devamının sağlanması amacıyla, İSG Stratejik Planlama ve Hazine Yönetimi Direktörü Kerem Maybek mevcut görevinin yanı sıra, yeni CEO’nun Haziran 2024 sonu itibariyle resmi olarak görevine başlamasına kadar İSG CEO’luğuna vekalet edecektir.

Bu bağlamda MAHB, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı etkin ve sürdürülebilir şekilde işletmeyi ve aynı zamanda tüm misafirlerimize yüksek standartta hizmet sunmayı taahhüt etmektedir.

Malezya Havalimanları’nın IC Holding ile birlikte 11 Aralık 2023 tarihinde başlattığı havalimanı operasyonlarındaki kapsamlı optimizasyon çalışması; MAHB’ın operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine uygun olarak İSG’nin yönetim ve operasyonel verimliliğini önemli ölçüde artırmıştır. Bu optimizasyon çalışmasının Haziran sonu tamamlanması beklenmektedir.

MAHB ile IC Holding arasındaki stratejik işbirliği, hizmette mükemmellik  ve sürdürülebilir başarı için İSG’nin operasyonel çerçevesini güçlendirmiş olup yakın gelecekteki büyüme için sağlam bir temel oluşturmuştur. Bu bağlamda Malezya Havalimanları, havalimanı işletmeciliği konusundaki mükemmellik yolculuğuna değer katan ve stratejik vizyon hedefleriyle uyumlu olan çalışmaları sürdürecektir.ISG HAKKINDA

İstanbulun Asya Yakası’nda bulunan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiyenin en yoğun ikinci havalimanıdır. 1 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Limak-GMR-Malaysia Airports ortaklığında kurulan İSG, 23 Ekim 2014 itibarıyla yüzde yüz Malezya Havalimanları tarafından işletilmektedir. Yolcu rakamlarında Avrupanın en hızlı büyüyen havalimanları arasında yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı, 41 milyon yolcu kapasitesiyle 52 ülkede 124 dış hat ve 40 iç hat olmak üzere toplam 164 destinasyona hizmet vermektedir.

MALEZYA HAVALİMANLARI HOLDİNG HAKKINDA

1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad, halen 5i uluslararası olmak üzere 39 havalimanı işletmesini yürütmekte, bir milyon ton kargonun naklinde, 44 milyon yolcuya ve 47 havayoluna, 100den fazla bağlantı imkânı sunmakta ve hizmet etmektedir. Malaysia Airports Holdings Berhad tarafından işletilmekte olan Kuala Lumpur Havalimanı açıldığı yıl olan 1998den beri her yıl dünyanın en iyi 10 havalimanından biri olmuş ve aynı zamanda kendi kategorisinde (25 milyon yolcu) 2005-2006 yıllarında iki yıl üst üste Dünyanın En İyi Havalimanı” ödülünü almıştır.

Istanbul Sabiha Gökçen International Airport Announces

Conclusion of Malaysia Airports’ Strategic Collaboration with IC Holding

Istanbul Sabiha Gökçen International Airport (ISG), the second largest airport in Türkiye wishes to announce the successful conclusion of its operator Malaysia Airports’ strategic collaboration with IC Holding.

Together with IC Holding, Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) embarked on an extensive optimization exercise of its airport operations since December 11, achieving significant enhancements in ISG’s management and operational efficiencies, aligning with the MAHB’s goals for operational excellence and sustainable growth. The initiative expected to conclude by the end of June 2024.

The strategic collaboration between MAHB and IC Holding has successfully strengthened ISG’s operational framework and set a solid foundation for future growth. Malaysia Airports looks forward to continuing its journey towards excellence and fulfilling its commitment to execution of its strategic initiatives aligned with its vision.

About ISG 

Located in Türkiye’s most populous city, Istanbul, Sabiha Gökçen International Airport (ISG) serves as a hub on the metropolis’ Anatolian side for major carriers operating in Europe and the Middle East. It has been one of the fastest growing airports over the past few years, named as Türkiye’s 2nd and Europe’s 8th busiest airport. ISG was founded by Limak-GMR-Malaysia Airports consortium and carried out its activities as of 1 May 2008. MAHB became the sole operator of Sabiha Airport on 23 October 2014 by acquiring 100% of ISG. With 41 million passenger capacity, ISG serves 164 destinations (124 international and 40 local) across 52 countries.

About Malaysia Airports Holding

Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB), which has been operating airports since 1991, currently operates 39 airports, 5 of which are international, and serves more than 100 connection opportunities to 44 million passengers and 47 airlines in the transportation of one million tons of cargo. Kuala Lumpur Airport, operated by MAHB, has been one of the top 10 airports in the world every year since its opening in 1998, and was also named the “World’s Best Airport” and awarded in its category (25 million passengers) for two consecutive years in 2005-2006.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.