Dolar 32,2521
Euro 35,0607
Altın 2.465,92
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Saadet Partisi Ümraniye 7. Olağan Kongresi’nde İsrail’in Filistin’deki Zulmü Gündemdeydi

Saadet Partisi Ümraniye 7. Olağan Kongresi’nde İsrail’in Filistin’deki Zulmü Gündemdeydi
5 Kasım 2023 16:26 | Son Güncellenme: 5 Kasım 2023 22:58
202

HABERMAX.Ümraniye ilçesinde Saadet Partisi’nin 7. Olağan Kongresi, büyük bir katılımla Dudullu Kasrı Lena Düğün Salonu’nda düzenlendi. Genel kurulda Divan Başkanlığı’nı Hüseyin Oruç üstlendi ve kongre, İsrail’in Filistin’de uyguladığı zulüm ve katliamın masaya yatırılmasıyla başladı.

Divan Başkanı Hüseyin Oruç’un açılış konuşması, Filistin’de yaşanan insan hakları ihlallerine ve zulme dikkat çekti. Oruç, İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği zulüm ve katliamların dünya tarafından görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

Ardından İlçe Başkanı Avukat Yakup Kasımay kürsüye çıktı ve Filistin’deki zulme karşı güçlü bir çağrı yaptı. Kasımay, İslam coğrafyasına seslenerek, İsrail’in savunmasız insanlara karşı yaptığı bombalamalar ve katliamları eleştirdi. Ayrıca, İsrail’in insanlık dışı muamelelerine son verilmesi gerektiğini ve uluslararası kamuoyunun bu konuda daha fazla adım atması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı’nın da katıldığı kongrede, eski ilçe başkanları, Gelecek Partisi Ümraniye ilçe başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi. Genel kurulda, dilek ve temennilerin ardından Faaliyet Raporu okundu ve oylamaya sunuldu.

Genel kurul, ek liste şeklinde gerçekleşti ve İlçe Başkanlığı için yapılan seçimde Başkan Yakup Kasımay, oybirliğiyle tekrar İlçe Başkanı olarak seçildi. Kasımay’ın tekrar seçilmesi, partinin Ümraniye ilçesindeki gücünü ve desteğini bir kez daha gösterdi.

Bu kongre, Filistin krizi gibi uluslararası öneme sahip bir konunun gündeme getirildiği ve yerel siyasetin aktif bir şekilde yaşandığı önemli bir etkinlik oldu. Saadet Partisi Ümraniye ilçesi, Filistin meselesi gibi global sorunlara dikkat çekmek ve çözüm için adımlar atmaya devam ediyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.