Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Birol Aydın Ümraniye’de konuştu

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Birol Aydın Ümraniye’de konuştu
7 Mayıs 2023 17:48 | Son Güncellenme: 7 Mayıs 2023 17:51
199

HABERMAX.Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği yemekli programa; Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Birol Aydın’ın yanı sıra Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, İlçe Başkanı Yakup Kasımay, CHP İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, SP Çekmeköy İlçe Başkanı A. Baki Polat, CHP Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı Selçuk Arı, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SP Ümraniye İlçe Başkanı Yakup Kasımay, çok önemli kararların arefesinde olduğumuzu söyledi. Gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ülkemizin her alanda geri kaldığını ifade eden Kasımay, kanun tanımaz bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzu ifade etti. Ümraniye’de mahkemenin durdurma kararına rağmen devam eden Limon Bahçe Konakları projesinin nasıl bir rant oyunu olduğunu anlatan Kasımay, “Ulaşımdan otoparka bu şehrin tüm sorunları artarak büyüyor. Uyarılarımızı dikkate almayanların bu sorunları çözmek gibi bir derdi yok. Seçim meydanlarında ise gündem saptırılmaya çalışılıyor. Biz her türlü oyuna rağmen Türkiye gerçekleri üzerinden hareket etmeliyiz. Algıları görürken olguları da gözden kaçırmayacağız. Müreffeh bir Türkiye’de buluşmak üzere” şeklinde konuştu.

SP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Birol Aydın da konuşmasına, son günlerde sıkça gündeme getirilen “muhalefetin derdi Erdoğan’ı göndermek” sözleriyle başladı. “Evet bizim muhalefet olarak hedefimiz, amacımız, gayemiz tam da bu” diyen Aydın; “Muhalefetlerin işi iktidarları değiştirmektir. Bundan daha doğal ne olabilir?” diye sordu.

“14 Mayıs’ta bu millet beklenen o değişimi yapacak ve özellikle son 5 yılda ülkeyi batıran iktidarı değiştirecek” diyen Aydın; “Koca koca adamlar ekranlara çıkmış buna siyasi darbe diyorlar. Halbuki bu, demokrasimizin gereği olan bir seçim ve bu seçim ne ilk ne de son seçim. Savaşa gitmiyoruz. Seçime gidiyoruz. Bu seçim elbette önemli. Eğer 14 Mayıs’ta bir değişim olmaz ve mevcut iktidar bir kez daha kazanırsa bundan sonraki seçimler Kazakistan ve Türkmenistan’daki gibi olur” şeklinde konuştu.

Ekonomi, dış politika ve ahlaki değerler açısından son 5 yılda büyük bir çöküş yaşadığımızı dile getiren Birol Aydın, “TUİK istediği kadar rakamları raks ettirsin ekonomik gidişat iyi değil. 2023 Türkiye’sinde 2-3 maaş bir evi geçindirmekte zorlanıyor. Kiralar almış başını gidiyor, çarşı-Pazar ateş pahası. Emekli, işçi, çiftçi, memur herkesin durumu perişan. Eskiden insanlarımız emekli ikramiyesi ile ev-araba alabilirken şimdi hepsi hayal olmuş durumda. Gençlerimiz buldukları ilk fırsatta ülkeyi terk etmek istiyor. Atılan yanlış adımlar bizi bu noktaya getirdi. Ekonomik refah olmazsa toplumlar özgür olamazlar. 20 yılda iktidarın bizi getirdiği nokta ne yazık ki insanın içini acıtıyor. Bunları anlatırken canım yanıyor” dedi.

Dış politika ve ahlaki değerler noktasında da büyük bir tahribat yaşandığını anlatan Birol Aydın, “Rüşvet, hırsızlık, savurganlık, liyakatsizlik, her türlü adam kayırmaca ve devlet malını har vurup harman savurma gırla gidiyor. Dış politikada yaşanan git-giller, keskin dönüşler ve zik-zaklar ortada. Yine ahlaki değerlerin tahribatında yaşananlar da malum ve göreve geldiğimizde düzeltmekte en çok zorlanacağımız alan burası” şeklinde konuştu.

14 Mayıs’ta seçilmeleri halinde ellerinde sihirli değnek olmadığını söyleyen Aydın; “Hokus-pokus yapacak halimiz yok ama hırsızlık yapmayacağız. Doğru işleri doğru şekilde yapacağız. Üretime önem vereceğiz, Ahlaklı olacağız. Allah da dürüst ve samimi yapılan işleri bereketlendirir. Özgürlük, adalet, ahlak, doğru yatırım, adil bölüşüm ve birlikte yaşama bilincini hakim kılacağız. Tüm bu değerlerimizi ortak mutabakat metninde ortaya koyduk. 85 milyonu kutuplaştırmadan, kamplaştırmadan yöneteceğiz. Sevgi dilini kullanacağız. Bizler düşman değiliz. 6 siyasi parti olarak Türkiye için biraraya geldik, yeni bir başlangıçla yeni bir hikaye yazacağız” dedi.

Programın sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Birol Aydın, yaptıkları araştırmalarda Saadet Parti’li seçmenin yüzde 97 oranında Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini gördüklerini kaydetti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.