Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

POSTA SEKTÖRÜNDE SINIRLARI KALDIRAN EVRENSEL POSTA BİRLİĞİ 149. YAŞINI KUTLUYOR

POSTA SEKTÖRÜNDE SINIRLARI KALDIRAN EVRENSEL POSTA BİRLİĞİ 149. YAŞINI KUTLUYOR
9 Ekim 2023 19:39
100

HABERMAX.Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) Genel Müdürü Hakan Gülten, 9 Ekim Dünya Posta Günü ve Evrensel Posta Birliğinin (UPU) kuruluşunun 149. yılını kutladı. 192 üye ülkesiyle UPU’nun dünyada posta sektörünün düzenlenmesi ve haberleşmenin sağlanması için çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Gülten, “PTT AŞ olarak oluşturduğu evrensel posta ağıyla Evrensel Posta Birliği’nin kurucu üyelerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak posta, kargo, lojistik, e-ticaret, bankacılık ve filateli gibi birçok alanda sürdürdüğü faaliyetlerle sadece ülkemizde değil dünyada da öncü konumda bulunan PTT AŞ, kurucu 22 üyesinden biri olarak ülkemizi temsil ettiği UPU’nun 149. yıl dönümünü ve Dünya Posta Günü’nü kutladı.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, 9 Ekim Dünya Posta Günü’nü ve UPU’nun 149. yıl dönümünü kutlamak amacıyla yaptığı açıklamada, posta alanında standartların belirlenmesi ve teknolojinin teşvik edilmesi noktasında sektörün uluslararası ortak paydası olan UPU’nun güncel ürün ve hizmetlerden oluşan evrensel bir posta ağı geliştirdiğini belirtti.

“UPU, HİZMETLERİN DÜNYA ÇAPINDA KESİNTİYE UĞRAMADAN SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN ÇALIŞIYOR”

Hakan Gülten, “Posta, sadece kâğıt parçalarından veya paketlerden ibaret değildir. Ülke olarak geçtiğimiz her zor dönemde posta, insanlar arasında duygusal bağlar kurmayı, sevgi ve dayanışmayı yaymayı sağlıyor. Bu nedenle posta hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması ve güvenilir bir şekilde yürütülmesi büyük önem taşıyor. PTT AŞ de kurulduğu günden bu yana evrensel posta sağlayıcısı olarak haberleşmenin tüm vatandaşlarımız için ulaşılabilir olması yönünde faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.

Hakan Gülten, “Üye ülkelerde posta hizmetleri insanlara daha hızlı ulaşıyor” ifadelerini kullanırken, “Birliğe bağlı olan ülkeler arasında mektup ve posta gönderilerinin serbest olmasının garanti edilmesi, dijital çağa uygun yeni hizmetler oluşturulması ve mevcut hizmetlerin günümüz şartlarına göre geliştirilmesi konularında uluslararası iş birliği oluşturan Evrensel Posta Birliği, tek bir posta hizmeti ağı geliştirerek üye ülkeler arasındaki koordinasyonu sağlıyor ve söz konusu hizmetlerin dünya çapında kesintiye uğramadan sürdürülmesi için çalışıyor” şeklinde konuşarak yapılan iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, hizmet sayısının ve kalitesinin artırılması ile geliştirilmesi noktasında hep daha ileriyi hedeflediklerini vurgulayarak UPU vizyonu doğrultusunda hizmet standartlarını en ileri seviyeye taşıdıklarını ifade etti.

Gülten, “Tüketici ihtiyaçlarının karşılanması noktasında etkin teknik iş birliği vizyonuyla hareket eden UPU, posta gönderilerinin birbiriyle bağlantılı şebekelerden oluşan tek bir posta alanı dâhilinde serbestçe dolaşımını sağlayarak posta trafiğini kolaylaştırıyor ve 192 üyesine kesintisiz hizmet ağı sunuyor” diye konuştu.

Hakan Gülten ayrıca “Biz de Dünya Posta Gününü kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda gelecekte de tüm dünya için önem arz eden bu değerli sektörün kalitesini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teknolojinin gelişimiyle birlikte, daha hızlı ve daha güvenilir hizmetler sunmayı amaçlayarak, her gün geniş hizmet ağımız ile ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmaya devam ediyoruz” diyerek kararlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

“SEKTÖRDEKİ GLOBAL GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Sektördeki global gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Hakan Gülten, “PTT AŞ olarak, ülkemizin en köklü kurumlarından biri olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle 20. yüzyıl başlarından itibaren ‘Küresel Köy’ haline gelen modern dünyada, UPU gibi uluslararası iş birliği sağlayan kuruluşların önemini biliyor, sektördeki global gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Posta sektöründe elde etmiş olduğumuz üstün deneyim, dünya markası olma noktasında bizlere büyük bir referans sunuyor. Başta şirketimiz bünyesindeki çalışma arkadaşlarımız olmak üzere tüm posta çalışanlarının 9 Ekim Dünya Posta Günü’nü kutluyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.