Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

OKA Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Değerlendirildi

OKA Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Değerlendirildi
7 Ekim 2020 15:25
660

AHA.Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2020 Yılı Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) alanlarında uygulanmak üzere yapılması planlanan projeler Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.


Mali Destek Programı kapsamında Tokat, Erbaa, Turhal, Niksar ve Zile Organize Sanayi Bölgelerinde yapılabilecek altyapı yatırımları ihtiyaçlarını belirlemek üzere video konferans yöntemiyle Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Mali Destek Programı kapsamında OKA’ya sunulması planlanan proje başlıkları ele alınarak, proje başvuru sahipleri belirlendi.

Organize Sanayi Bölgelerinde sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılarak Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren işletmelerin kaynak verimliliklerinin ve Tokat’ta TR83 Bölgesi’ndeki Organize Sanayi Bölgelerinin yatırımcılar için cazibesinin artırılması amacıyla kâr amacı gütmeyen kurumlar için Organize Sanayi Bölgesi alanlarında uygulanmak üzere toplam 23 Milyon TL bütçeli “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” 2020 Yılı Teklif Çağrısı ilanının30 Eylül2020 tarihinde yayınlandığı, program kapsamında her bir projenin %25 -%75 finansman oranı ile asgari 200.000 TL, azami 3.000.000 TL olarak finanse edileceği ifade edildi.

Vali Dr. Ozan Balcı proje başlıklarına uygun teknik şartname hazırlıklarına bir an önce başlanarak, yaklaşık maliyetlerin belirlenmesi ve proje başvurularının 15 Aralık 2020 tarihine kadar bir an önce tamamlanacağını kaydetti. Vali Dr. Ozan Balcı, OSB’lerin altyapılarının güçlendirileceğini belirterek, Tokat’ın OSB’lerinde şu anda 10 bine yakın işçi çalıştığını bunun önümüzdeki 5 yıl içerisinde 20 bine çıkmasının hedeflendiğini söyledi.

Toplantıya Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat TSO Başkanı Ali Çelik, Erbaa, Niksar, Turhal ve Zile Kaymakamları, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Organize Sanayi Bölgesi Müdürleri ile OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin ve OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle ve OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi uzmanları katıldı.
Haber:Gülay KARTAL
Foto:M.Sefa ŞEKER
Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.