Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

“Necip Fazıl Ödülleri Töreni: Türkiye’nin Kültür ve Sanat Dünyasında Öne Çıkan Değerlere Vefa ve Teşvik”

“Necip Fazıl Ödülleri Töreni: Türkiye’nin Kültür ve Sanat Dünyasında Öne Çıkan Değerlere Vefa ve Teşvik”
31 Aralık 2023 00:48 | Son Güncellenme: 31 Aralık 2023 02:24
154

HABERMAX.Necip Fazıl Ödülleri töreni, Türkiye’nin kültür ve sanat sahnesindeki öncü isimleri bir araya getirerek, üstün başarıları ödüllendirmek amacıyla düzenlendi. Törende, ilim, edebiyat, kültür ve sanat alanlarında öne çıkan isimlere teşekkür ve şükranlar sunuldu. Ödüller, Türkiye’nin zengin kültür mirasına katkı sağlayan ve gelecek nesillere ilham olan sanatçılara verildi.

Organizasyon, genç yeteneklerin büyük ustalardan devraldıkları mirası daha da zenginleştirerek gelecek kuşaklara aktarmalarını hedefliyor. Bu bağlamda, törende vurgulanacak bir diğer önemli nokta, kültür ve sanat dünyasının geleceğine ışık tutacak genç yeteneklere verilen destek oldu.

Ödüller, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Star gazetesi işbirliğinde oluşturulan jüri tarafından titizlikle değerlendirilerek belirlendi. Bu yılki seçim süreci, ülkemizin geniş insan hazinesinden çıkan yetkin ve kıymetli isimleri ortaya çıkarmak adına yapılan dikkat çekici bir çalışma olarak öne çıktı.

Necip Fazıl Ödülleri töreni, sadece büyük şair Necip Fazıl Kısakürek’e vefa borcumuzu ödemekle kalmayıp, aynı zamanda Türkiye’nin kültürel değerlerine sahip çıkma misyonunu üstleniyor. Bu anlamda, ödüllerin her birinin, Türkiye’nin kültür ve sanatına katkıda bulunan isimleri taltif etme ve teşvik etme amacını taşıdığı gözlemleniyor.

Milli İradenin sesi Star Gazetesi Üstad’ın mirasına sahip çıkıyor. Ödüller; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle onuncu kez sahiplerini buluyor.

Üstad Necip Fazıl’ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Star Gazetesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri muhteşem bir törenle sahiplerini buluyor.

 

 

 

NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ BU AKŞAM SAHİPLERİNİ BULUYOR!

Milli İradenin sesi Star Gazetesi Üstad’ın mirasına sahip çıkıyor. Ödüller; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle onuncu kez sahiplerini buluyor.
Üstad Necip Fazıl’ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Star Gazetesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri muhteşem bir törenle sahiplerini buluyor.
Türk basınının öncü gazetesi Star, edebiyat dünyasında büyük yankı bulan ve kültür sanat camiasının en prestijli ödülü Necip Fazıl Ödülleri’nin bu yıl onuncusunu düzenliyor. Fikir sanat dünyamıza özgün eserleriyle katkı sağlayan yapıtların sahipleri, yoğun ilgi gören törende ödülleriyle buluşuyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle ‘Doğdu Batmayan Güneş’ temasıyla düzenlenen gecenin onur konuğu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacak.
Bu akşam saat 19.00’da 24 TV ve 360’ta yayınlanacak ödül törenine kültür ve sanat dünyasından önemli isimler katılıyor.

GECENİN TEMASI ‘DOĞDU BATMAYAN GÜNEŞ’

Necip Fazıl Ödülleri her yıl hazırlanan tematik filmleriyle de ses getiriyor. 2017 yılında ‘Gençlik Ruh İşidir’, 2018 yılında ‘Çilesiz Dava Olmaz’, 2019 yılında ‘Gündüz Geceye Muhtaç’ ,

2021 yılında ‘İnanç Zaferin Müjdecisidir’, 2022 yılında ise  ‘Yük Kimin Omzunda?’ temasıyla kısa filmler hazırlanmış, izleyenlere duygu dolu anlar yaşatmıştı.
Bu yıl ise ‘Doğdu Batmayan Güneş’ temasıyla hazırlanan film davetlilerin beğenisine sunuldu.
Reklam filminde ‘Doğdu Batmayan Güneş’ temasına şöyle vurgu yapıldı;
“Yıldızlar gibi durup dinlenme. Gece, habercisidir ardından gelen güneşin, ışığın peşine düş.

Dün bitti. Gün başladı. Güneş doğdu. 

Müjdeler olsun size doğdu batmayan güneş!”

KİMLER ÖDÜL ALACAK? 

Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Turan KarataşDoç. Dr. Ahmet Murat Özel ve Necip Tosun’dan oluşan jüri heyetinin aldığı kararlar neticesinde 2023 Necip Fazıl Ödülleri’ne layık görülen isimler şöyle:

NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ 2023

Necip Fazıl Şiir Ödülü: Ali Günvar

Necip Fazıl Hikâye-Roman Ödülü: Selahattin Yusuf

Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü: Ahmet Ayhan Çitil

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Sema Bayar

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Rıdvan Tulum

Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü: Nacer Khemir

Necip Fazıl Çocuk Edebiyatı Ödülü: Figen Yaman Coşar

Necip Fazıl Görsel Sanatlar Ödülü: Selahattin Sancaklı

Necip Fazıl Mimarlık Ödülü: Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde 1 ve 2 No’lu Tütün Depolarının Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne Dönüşümü

H. İbrahim Düzenli, A. Asım Divleli, E. Selçuk Taşar (Samsun Üniversitesi Tasarım, Mimarlık ve Şehir Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) & Ahmet Yılmaz, İ. Hakkı Yiğit, B. Sami Ateşçi (Mi’Mar Mimarlık)

Necip Fazıl Müzik Ödülü: Büşra Kayıkçı

Necip Fazıl Saygı Ödülü: Hüsrev Hatemi

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.