Dolar 32,2378
Euro 34,7989
Altın 2.428,93
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 23°C

Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan isimleri Bolu sokaklarında yaşatılacak

Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan isimleri Bolu sokaklarında yaşatılacak
26 Kasım 2019 18:59
526

AHA.Bolu Belediye Meclisi “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü”nde anlamlı bir karara imza attı.

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü”ne denk gelen Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumunda İmar Komisyonu’nun önerisiyle, çeşitli tarihlerde erkek terörüyle hayatlarını kaybeden Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan isimlerinin sokaklara verilmesi teklif edildi.

Başkan Özcan: “Üç simge isimin adını yaşatmak istiyoruz”

Konunun Meclis gündemine getirilmesinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kadınlara yönelik şiddete karşı çok hassas olduklarını belirterek, erkek terörüne kurban edilen üç simge isimin adlarını yaşatmak istediklerini söyledi.

Özcan’ın bu sözleri sonrası İmar Komisyonu Başkanı Asuman Şentürk Tekin Kılıçaraslan Mahallesi’nde 161. Sokağın isminin “Münevver Karabulut”, 167. Sokağın isminin “Emine Bulut” olarak değiştirilmesini, daha önce ismi olmayan bir sokağa da “Özgecan Aslan” adı verilmesini teklif etti.

Meclis üyeleri, teklifi “oy birliği” ile kabul etti.

Kararın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek, “Bu isimler yaşatılsın ki bizim bu konudaki tavrımızla toplumsal hassasiyetin oluşması noktasında bir katkımız olsun.” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.