Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 32°C

Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni

Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni
3 Temmuz 2024 20:50
96

HABERMAX. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Öğüt ile Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, akademik ve idari personel yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü’nden Öğr. Gör. Yeşim Madanoğlu ve Öğr. Gör. Nazlı B. Başak müzik dinletisi sundu.

Törenin açılış konuşmalarında mezun öğrencileri ve ailelerini kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Mühendisler, toplumsal gelişime katkıda bulunarak topluma hizmet eden, yaşam kalitesini artıran, bilim ve teknolojiyi kullanarak, insanlığın karşılaştığı sorunlara yenilikçi çözümler üreten ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeyi amaçlayan kişilerdir. Sizler, aldığınız eğitim ve kendinizi geliştirmeniz sayesinde bu topraklara ve insanlığa çok daha fazlasını sunacak potansiyele sahipsiniz. Sizlerin istediğinde ve çalıştığında başaramayacağı hiçbir şey yoktur.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır.” sözünü hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Sizlerin de işinizi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum. İşinizi çok iyi yapabilirsiniz, mesleğinizde çok ama çok iyi yerlere gelebilirsiniz ama lütfen kulağınız her zaman vicdanınızın sesini dinlesin. Kısacası sadece işinizle değil, karakterinizle de parmakla gösterilir olun. İnsan ilişkilerinde her daim güler yüzlü ve şefkatli tarafınız ağır bassın. Tatlı dilin açamayacağı hiçbir kapı, çözemeyeceği hiçbir sorun olmadığını bilmenizi isterim. Bu üniversite sizin eviniz. Buranın kapısı sizlere her zaman açık olacak.” şeklinde konuştu.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, “Zorlu geçen eğitim hayatınızı başarıyla tamamladınız. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailenizin yanı sıra ülkemize ve dünyaya karşı da sorumlu genç mühendislersiniz. Günümüz koşuları kolay değil ancak inanıyoruz ki kısa zamanda kariyer basamaklarını tırmanacak, bilimin gösterdiği yoldan ayrılmadan etik ilkeler doğrultusunda sürekli ilerleyecek ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Başarılarınız hem bizleri gururlandıracak hem de üniversitemizde verilen eğitimin kalitesinin kanıtlarını oluşturacaktır. Hepinizi tebrik ediyor, mesleki yaşamınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Öğrenciler adına ise Furkan Yardımcı teşekkür konuşmalarını gerçekleştirdi. Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinden 1600 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende, mezun olan öğrenciler anı belgelerini öğretim elemanlarından teslim aldı. Tören, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.