Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Muharrem İnce’den Erdoğan’a: ‘Dünya lideri olacağım’ derken, manav olmuşsun

Muharrem İnce’den Erdoğan’a: ‘Dünya lideri olacağım’ derken, manav olmuşsun
17 Şubat 2019 15:41
557

AHA.CHP’nin 24 Haziran 2018 seçimindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Samsun’da partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

CHP’nin 24 Haziran 2018 seçimindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, “Memleketi bu hale getirenlerden memleketi kurtarmalarını beklemek, saflıktır. Memleketi bu hale onlar getirdi” dedi.

CHP’nin 24 Haziran 2018’de gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayı Muharrem İnce, Samsun’a gelerek, partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Muharrem İnce’den ‘siyasete ara verdik’ paylaşımı

DHA’nın haberine göre, burada teşkilat üyeleriyle görüşen İnce, ardından açıklamalarda bulundu. İnce, “Neden Türkiye bu halde, ekonomimiz bu halde? Devlet niye domates, soğan, patates, biber, patlıcan satıyor; biliyor musunuz? Toplumda rıza düşük rıza. Rızası yok insanların sana. Çünkü insanları kırıyorsun, döküyorsun, bölüyorsun, ayrıştırıyorsun. Bir yanda kaynak bölüşümü ile ilgili kavga eden bir AKP var. Eski- yeni kavgası var. İşte böyle bir ortamda tabi ki Türkiye’de istikrar olmuyor” diye konuştu.Türkiye’de ‘K’ dönemi yaşandığını kaydeden İnce, şunları söyledi:

“Son aylarda alfabede en çok kullandığımız harf, ‘K’ harfi. Koalisyonu bitirecekti bu yeni düzen, koalisyonun alası var hatta ahlaksız koalisyon var. Koalisyon seçimden sonra olurdu şimdi seçim öncesinde koalisyon var. Korku var herkeste. Kazık var; kuyruk, keyfilik, kumpas, kuyruklu yalan ve Katar var. Hep söylemiştim milletvekiliyken de ‘Katar, bize ne katar?’ demiştim. Türkiye’nin geldiği noktada ‘K’ harfi, artık bizim bir numaralı harfimiz oldu.

Bu günlerde konuştuklarımıza bakın. Sen gübre fabrikalarını satmışsın. Mazotu ÖTV ile çiftçiye satıyorsun. Gübre alamıyor. Mazot pahalı. Üretimi yasaklamışsın, cezalandırmışsın üreten köylüyü, çiftçiyi. Tohumu İsrail’e mahkum hale getirmişsin. Baktın soğan yetişmiyor, İran’dan soğan almışsın. Et yetişmiyor, et almışsın. Süt yetişmiyor, süt almışsın dışarıdan. Köylüyü, çiftçiyi desteklememişsin sonunda ‘Dünya lideri olacağım’ derken, manav olmuşsun.”Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Muharrem İnce, “Memleketi bu hale getirenlerden memleketi kurtarmalarını beklemek, saflıktır. Memleketi bu hale onlar getirdi. Ben ilkokulda okurken, sosyal bilgiler dersinde Türkiye’yi nasıl tanımlardık? Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden birisiydi. Bugün dünyada pek çok ülke bir alanda anılır. Çin, toplu üretimle anılır. Japonya dijital teknoloji, Hindistan yazılım, Almanya otomotiv, ABD sanayi ve tarım ile anılır. ‘Türkiye’ denince akla paralı poşet, imar barışı, noter tasdiki, bedelli askerlik, Türkiye’nin geliri; bunlar” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.