Dolar 32,2190
Euro 34,7497
Altın 2.399,52
BİST 10.261,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 20°C

Mızraklı: Olumsuzluklara takılmadan ileriye bakacağız

Mızraklı: Olumsuzluklara takılmadan ileriye bakacağız
5 Mayıs 2019 22:45 | Son Güncellenme: 5 Mayıs 2019 22:46
530

AHA.Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul eden Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı iki buçuk yıllık kayyum sürecinin tahribatlarına fazla takılmadan, umudu olan topluluklarla bir araya gelip ileriye bakacaklarını söyledi.

İSİAD Başkanı Burç Baysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’ya nezaket ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar diledi. Yapılan ziyaretten ve gösterilen dayanışma duygularından dolayı Mızraklı, konuklarına teşekkür etti.

Tekrardan Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden DİSİAD Başkanı Burç Baysal, “Antidemokratik dönemden sonra, yerel yönetimin içinde sivil toplum örgütü nezdinde paydaş olmak bizler açısından gerçekten kıymetli. Kalkınma odaklı bir yapı olduğumuz için yerel yönetimlerle uzun soluklu çalışmalara ihtiyacımız var. Bu duruma baya bir süre ara verdik. Şehrin dönüşümü ve gelişimi açısından umut ederim sizlerle beraber bu araya en kısa sürede kapatırız. Hepimizin geçmiş deneyimleri var. Bu deneyimlerden de ders çıkararak, kentin gelişimine, kalkınmasına, daha doğru yaşanılabilir bir kent için her zaman yanınızdayız.” ifadelerini kullandı.

Bir yer insanı kendine çekebiliyorsa, insandaki gücü, aklı, birikimi, duyguyu ve estetiği açığa çıkarabiliyorsa o yerin güzelleştiğine dikkat çeken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, “İstediğiniz kadar kendinize sığınaklar yapın. İçinde isterseniz saraylar yapın. İnsanın en büyük sarayı gözleriyle gördüğü insanlarla birlikte olması kadar güzel konforlu hiçbir ortam yoktur. Sizler bize o konforu sağladınız.”dedi.

Arada kaybedilmiş biz zamanda olsa, hiçbir şey için geç olmadığına vurgu yapan Mızraklı, “Kentten bağımsız şekilde idare etmeye çalışan bir anlayış vardı. Bu duruma fazla takılmadan ileriye doğru bakmak gerekiyor. Burada sadece kendi işiyle değil, kendi işinin ötesinde yaşadığı alanın maddi ve manevi bütün ihtiyaçları ile kaygılı olmak, ama kaygıları kadar da daha fazla umudu olan toplulukla bir araya geldik.  DİSİAD bu anlamda geçmişteki gerek pratiği ile gerekse her zaman ki duruşu ve izlediği yol haritası itibariyle kentte ciddi değerler katmış bir kurumdur. Şimdi bu noktada yerel yönetimlerin kentin bu aktörlerinden kendilerini bağımsız görmeleri de mümkün değildir.”

Siverekliler Derneği Mızraklı’yı ziyaret etti

Diyarbakır Siverekliler Derneği Mızraklı’yı ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileklerinde bulundular. Konuklarını kapıda karşılayan Mızraklı, gösterilen dayanışma duyguları ve ziyaret sebebiyle teşekkür etti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.