Dolar 32,3589
Euro 34,7115
Altın 2.436,69
BİST 9.991,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

MİNİK ENSAR; YAŞAMAK İSTİYOR!

MİNİK ENSAR; YAŞAMAK İSTİYOR!
19 Kasım 2020 14:12 | Son Güncellenme: 20 Kasım 2020 22:45
784

AHA.Dünyada 10 bin bir, Türkiye’de 6 binde bir kişide görülme sıklığı olan SMA hastalığına yakalanan Demirtaş ailesinin en küçük çocuğu olan Yiğit Ensar yardım bekliyor.


Yiğit Ensar’ın abisinin de SMA Tip 1 hastalığından kaybettiğini dile getiren anne Fatma Demirtaş; “Yiğit Ensar’ımı da bu hastalıktan kaybetmek istiyorum. Tüm yetkililerden SMA hastaları için bir şeyler yapılmasını istiyorum. Çünkü Yiğit Ensar’lar ölmesin anneler ağlamasın” ifadesini kullandı.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR
Yiğit Ensar’ın 2. ayında SMA Tip 1 hastalığının fark ettiklerini dile getiren anne Fatma Demirtaş; “Yiğit Ensar’ın abisini de SMA Tip 1 hastalığından hayatını kaybetti. Ensar iki aylıkken SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrendik. Oğlumuzu kaybetmemek için tek çarenin Zolgensma ilacı olduğunu öğrendik. Bu ilaçı alabilmek için 2,1 milyon dolar gerekiyor. Sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattık. Ensar’ın yaşaması için 2,1 milyon dolara ihtiyacımız var. Yetkililerden SMA hastalığı için bir şeyler yapmalarını istiyoruz’” dedi.


ENSAR’IN YAŞAMASI İÇİN!
Sultanbeyli’de ikamet eden Demirtaş ailesinin en küçük çocuğu olan Yiğit Ensar için yardım kampanyası başlattıklarını dile getiren Fatma Demirtaş; 2 aylıkken öğrendiğimiz hastalığı çok ağır geçiyor. Ensar, süreçte yoğun bakımda yattı. 3 kez kalbi durdu ama yaşamayı asla bırakmadı. Ensar’ın 2 yaşına girmesine 1 ay kaldı ve 5,5 kilo. Ensar’ın sağlığına kavuşabilmesi için tek çare Zolgensma. Bunun da maliyeti 2,1 milyon dolar yani 20 trilyon TL civarında tutuyor. Bunun için yetkililerden ve tüm halkımızdan Yiğit Ensar’ın yaşaması işçin destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Haber/ Halit Soytürk

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.