Dolar 32,1815
Euro 34,7394
Altın 2.450,84
BİST 10.310,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Millet kan ağlıyor: İhaleler kralı Mehmet Cengiz, 47 milyon dolara jet aldı!

Millet kan ağlıyor: İhaleler kralı Mehmet Cengiz, 47 milyon dolara jet aldı!
11 Aralık 2020 00:03
1.921

AHA.Dassault firması iş jeti projesi 6X’i tanıtırken Türkiye’den ilk siparişi Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz verdi. 

47 milyon dolarlık uçağın Türkiye’den ilk siparişini Mehmet Cengiz verdi. İstanbul’dan direkt New York’a uçabilen jet saatte 1100 km hıza ulaşabiliyor.

Fransız Dassault firması iş jeti projesi olan 6X’i dünyaya tanıttı. 10 bin 186 kilometre menzile sahip jet, İstanbul’dan direkt New York’a uçabiliyor. Türkiye’den ilk siparişi ise “Milletin a. koyacağız” sözüyle Türkiye’nin gündemine oturan iş adamı Mehmet Cengiz’in patronu olduğu Cengiz Holding verdi.

Dünyayı sarsan ve havacılık sektöründe tarihin en ağır krizine yol açan pandemi, iş jetlerine olan ilgiyi artırdı. Bu süreçte Dassault’un yeni Falcon iş jeti ailesi üyesi 6X, Bordeaux/Merignac tesislerinden törenle çıkartıldı ve dünya tanıtımı gerçekleştirildi. Fransız üretici, fabrikadan çıkış törenini sosyal medyada çevrimiçi yayınlandı ve rekor katılımla gerçekleşti.

İstanbul’dan New York’a direkt uçabiliyor
Sözcü gazetesinin haberine göre; çift motorlu, uzun menzilli uçak projesi, Şubat 2018’de başlamıştı. İmalatçının 5X projesinde motor sorunu yaşaması üzerine Dassault mühendisleri gövdeyi bir metre uzatarak 6X uçağını geliştirmişti.

Yeni jet, 10 bin 186 kilometre menziliyle İstanbul’dan New York’a hatta Brezilya’ya kadar direkt uçabiliyor. 6X’in hızı saatte 1100 kilometreyi aşıyor.

Fabrikadan çıkarılan ve tüm dünyaya tanıtılan 6X, en yakın zamanda yer testlerine başlayacak. Test uçuşlarına ise gelecek yıl başlaması bekleniyor.

Sınıfının en geniş kabinine sahip 6X, 16 kişiye kadar yolcu alabiliyor. Kabin yüksekliği 1.98 metre, genişliği ise 2.58 metre. 30 yan pencerenin yanında tavanda da sıradışı bir penceresi bulunuyor.

Medya notu

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.