Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Migros, Turuncu Eller Kooperatifi ile Kadın Girişimciliğini Destekliyor ve Sıfır Atık Ürünleriyle Raflarını Süslüyor

Migros, Turuncu Eller Kooperatifi ile Kadın Girişimciliğini Destekliyor ve Sıfır Atık Ürünleriyle Raflarını Süslüyor
10 Temmuz 2024 12:00
98

HABERMAX. Migros, kadınların toplumun her alanında güçlenmelerine ve yerel girişimcilerin ekonomiye katılmalarını desteklemeye, örnek bir çalışmayla devam ediyor. Migros Aile Kulüpleri’nde eğitimi tamamlayan yerel üreticilerin ürünlerine mağazalarında yer veren Migros, son olarak “Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” üyesi kadınların sıfır atık felsefesiyle üretime kazandırdıkları mandalinalarla yaptıkları ürünleri. GÜMÖZ markasıyla raflarına taşıdı.

Migros’un toplumsal gelişime katkı ve fırsat eşitliğinin desteklenmesi adına hayata geçirdiği Migros Aile Kulüpleri’nde eğitimini tamamlayan Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kadın girişimleri, ürettikleri ürünleri Türkiye çapında markalaştırdı. Sıfır atık felsefesiyle üretime kazandırılan GÜMÖZ markalı mandalin kurusu, zeytin yaprağı sirkesi, mandalin tatlısı, enginarlı erişte gibi doğal ve yöresel ürünler, Tazedirekt ve Macrocenter’da satışa sunuluyor. Ürünler, yakın zamanda Migros mağazalarında da tüketici ile buluşacak.

Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kadın girişimcileri, Migros Aile Kulüpleri’nde Halk Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile yöresel gıda ürünlerin yapımından gıda hijyenine, finansal okur yazarlıktan pazarlama ve markalaşmaya kadar çeşitli eğitimlerden geçerek meslek sertifikası aldı.

Turuncu Eller yerel kadın girişimcilerin örnek başarısı

Emekli ve ev hanımından oluşan 10 girişimci kadınının 2019 yılında kurduğu Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, üreticilerin elinde kalan mandalinaları sıfır atık felsefesiyle işleyerek bunları ürüne çevirdi. Yaptıkları Ar-ge çalışmalarıyla iyi tarım uygulamaları (İTU) ile coğrafi işaretli ürünler yetiştiren Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadın girişimciler, Migros Aile Kulüplerinde aldıkları eğitimler sayesinde yerel üreticilerin markalaşma başarısına da güzel bir örnek oldu.

Verilen eğitimlerle güçlenen kadın girişimciler, ürünlerini gıda mevzuatlarına uygun hale getirdiler, üretim kapasitesi ve ürün çeşidini arttırma imkanı elde ettiler. Çalışma, Gümüldür ilçesinde kadınlara önemli bir istihdam imkanı yarattı. Kadın üreticiler hem aile ekonomilerine hem de bölge ve ülke ekonomisine katkı sağladılar.

Turuncu Eller, 2022 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü FAO’nun dünya genelinde düzenlediği yarışmada sıfır atık ve iyi tarım uygulamaları nedeni ile Dünya Gıda kahramanı ödülüne layık görüldü. Ürünlerini, Migros’un desteği ve alım garantisiyle GÜMÖZ markasıyla Türkiye çapında tüketicilerle buluşturmaya başlayan Turuncu Eller, mandalina reçeli ile başladığı üretimine, mandalina ile yapılmış tatlı, erişte, sirke, mandalina kurusu, mandalinalı tahin helva, mandalina kolonyası gibi ürünlerle devam ediyor.

2027 sonuna kadar 850 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor

Yerel üreticilere destek verirken, müşterilerine de doğal ürünlere erişim imkanı sunan Migros’un Alile Kulüpleri çatısı altında 300 bine yakın üyesi bulunuyor. Migros mağazalarının içinde yer alan Migros Aile Kulüpleri ile 36 noktada 220’den fazla alanda mesleki ve hobi amaçlı Milli Eğitim sertifikalı eğitimler veriyor. Bugüne kadar 493 bin kişiye sertifikalı, yüz yüze eğitim sunan Aile Kulüpleri, 2027 sonuna kadar 850 bin kişiye ulaşma hedefliyor. Bu eğitimleri alan bugüne kadar 19 bini kadın 25 bin üye kendi işlerini kurarak, aile bütçelerine katkı sağladı.

Migros standartlarına uygun ürünler Türkiye’nin dört bir yanında tüketiciyle buluşuyor

Kadınların iş dünyasında güçlenmesi ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için kadın kooperatiflerinin desteklenmesini önemseyen Migros, her sene KAGİDER iş birliğinde ‘Tarımda Kadın Girişimci Geliştirme ve Hızlandırma Eğitim Programı’ sunuyor. Bu sayede kadın girişimcilerin kariyer yolculuklarında ihtiyaç duyacakları öğretileri paylaşıyor. Migros standartlarına uygun ürünleri Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarımızda müşterileriyle buluşturuyor. 4 yıldır düzenlenen programda bugüne kadar 280 kadın girişimci fayda sağladı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.