Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Mersin Daimi Onursal Başkan Kocamaz Zürih Çalıştayı’na Katıldı

Mersin Daimi Onursal Başkan Kocamaz Zürih Çalıştayı’na Katıldı
20 Ocak 2019 21:54 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2019 21:55
517

AHA.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Daimi Onursal Başkanlık unvanı aldığı ve birlik başkanlığı görevini yürüttüğü Kardeş Kentler Birliği (TCTWA) çalıştayına katıldı. Kardeş Kentler Birliği’nin kurucu başkanı, Daimi onursal başkanı ve birlik başkanlığı görevini yürüten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gerçekleştirilen çalıştayda birlik başkanlığı görevini de Zürih Belediyesi’ne devretti.

İsviçre’nin Zurih kentinde gerçekleşen “Dijital Dünyada Kasaba ve Şehir Ortaklıkları” adlı çalıştayda şehir ortaklıklarından çıkarılabilecek değerleri ve turizmin kardeş şehirlere olan etkilerinin masaya yatırılırken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Mersin’in turizm değerlerini katılımcılar ile paylaştı.Çalıştayda yaptığı konuşmasında Kardeş Kentler Birliği’nin kültürlerin birbirini tanıması, turizmin gelişmesi ve dünya barışına olan katkısına değinen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Günümüzde dünya vatandaşlığı kavramının ortaya çıkması ile insanlar için seyahat etmek; yeni kültürler, yeni insanlar tanımak, lüks olmaktan çıkarak demokratik bir hak haline gelmiştir. İnsanlar arasındaki bağları güçlendiren ve içselleştiren seyahatler, bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan dünya barışına yadsınamaz bir katkı sağlamaktadır. Turizm sayesinde Kardeş Şehirler’in çok değerli halkları özgürce seyahat ederek, farklı kültürleri tanıma fırsatına erişebilmektedir” dedi.“Mersin’den ilham almanın mutluluğunu yaşıyorum”

Kardeş Kentler Turizm Birliğinin kuruluş aşamasında ve temasının belirlenmesinde Mersin’den ilham aldığı kardeşlik ruhunun büyük önemi olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Bizler geçmişten ders alıp, birliğin ve ortaklığın önemini bilen ve yüzünü geleceğe dönen bireyler ve yöneticiler olarak 2015’te dünyada ilk kez gerçeklesen 1. Uluslararası Kardeş Kentler Turizm Zirvesi’nde, Mersin’de buluştuk. Geçmişte medeniyetlerin buluştuğu ve her daim gururla temsil ettiğim Mersin’de, tüm ayrımları yıkan, teması kardeşlik ve çok yönlü ortaklık olan bir bulaşmaya imza atmış olmanın ve ondan ilham almanın mutluluğunu hep beraber yaşadık”dedi.Marka kent olma yolunda ilerleyen yerel yönetimlere tavsiyelerde de bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, akıllı kent projeleri ve dijital çağa uyum sağlamanın önemine değindi. Kentlerin turizm potansiyelinin de bu doğrultuda değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak dijital çağın sağladığı imkanlar ve akıllı kentler vizyonuyla kentin turizm potansiyelini geliştirdiklerini belirtti.Başkan Kocamaz, “Her anlamda marka kent kavramına ulaşmayı hedefleyen yerel yönetimler, akıllı kent projeleri ile de dijitalleşen çağa uyum sağlamak için çalışmaktadır. Kardeş Kentler olarak ortaklılıklarımızı ve gelişimimizi dijital çağa uygun yaparken. Yeni model kent turizmi üzerinde düşünmemiz gerekmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak da kentimizdeki tüm değerleri önemseyerek, turizm potansiyellerini ortaya çıkarıyor ve geliştiriyoruz. Bu doğrultuda turizmin potansiyelinden daha fazla yararlanabilmek için turizmi yalnızca ekonomik bir güç olarak görmek ve sadece politikalar bazında ele almak yerine, adeta bir yaşam tarzı haline getirmek için hizmetler üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.