Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

MEMORİAL ANKARA HASTANESİ, OMURGA MERKEZİ AOSPİNE EĞİTİM MERKEZİ SEÇİLDİ

MEMORİAL ANKARA HASTANESİ, OMURGA MERKEZİ AOSPİNE EĞİTİM MERKEZİ SEÇİLDİ
6 Ekim 2023 19:41
102

HABERMAX.Omurga cerrahisi alanında dünya çapında referans merkezlerinden biri olan Memorial Ankara Hastanesi Omurga Merkezi, dünyada omurga cerrahisi uzmanlarının ileri düzeyde eğitimine yönelik çalışmalar yapan İsviçre merkezli AO Spine Europe tarafından uluslararası Omurga Eğitimi Merkezi seçildi. Merkez, Avrupa’nın birçok ülkesinde bulunan AO Spine Omurga Cerrahisi Merkezi’nin uluslararası öğrenci ve fellow programına dahil oldu.

‘’Tarafsız ve titiz bir değerlendirme yapıldı’’

Memorial Ankara Hastanesi Omurga Merkezi’nden Prof. Dr. Emre Acaroğlu, bu konuda çok titiz bir değerlendirmeden geçirilerek bu başarıya imza atıldığını şu sözlerle aktardı. “Omurga cerrahisi uzmanlarının ileri düzeyde eğitimi konusunda önemli çalışmalar yapan AO Spine Europe, omurga cerrahisinde üst düzey yetkinlikleri olan bazı merkezleri, omurga cerrahisi eğitim merkezi olarak seçmektedir. Bütün dünyada yaygın ve oldukça kabul gören bir dernek olan AOSpine seçimlerini tarafsız ve titiz bir çalışmayla yapmaktadır. Merkez seçiminde vaka sayısı ve çeşitliliği, multidisipliner yaklaşım olanakları ve merkez tarafından sunulan bilimsel yayınlar dikkate alınmaktadır.

‘’Bizim için büyük bir onur’’

Prof. Dr. Acaroğlu, Memorial Ankara Hastanesi’nin tüm omurga rahatsızlıklarının tanı ve tedavisinde deneyimli uzmanları, ileri teknolojileri ve bütün omurga sağlığı ile ilgili birimleri içeren yaklaşımları ile öne çıktığını belirterek, “ Merkezimizde; skolyoz kifoz, bel fıtığı, omurga enfeksiyonları ve tümörleri, omurga kırıkları, bel ve boyun ağrıları modern tıbbın tüm imkanları ile tedavi edilmektedir. Hastalarımızın tanı ve tedavileri Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi gibi cerrahi dallara ek olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Anesteziyoloji ve Nöroloji gibi dalların uzmanları tarafından da bütüncül bir yaklaşımla yürütülmektedir. Burada tanı tedavi hizmetlerimizi en yüksek kalitede sunmamız ile birlikte AOSpine Europe tarafından eğitim merkezi olarak seçilmek büyük bir onur” dedi.

‘’Omurga cerrahisi eğitimi almak isteyen uzmanlar için de büyük bir fırsat’’ 

Prof. Dr. Emre Acaroğlu eğitim sürecinin detaylarını ise şöyle anlattı:   “Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden omurga cerrahları AO Spine merkezine her yılın 1-31 Mayıs tarihleri arasında web sayfası üzerinden başvuru yapmakta, AO Spine merkezinde yapılan titiz bir değerlendirmeden sonra uygun görüldüğü takdirde, masrafları AO Spine tarafından karşılanarak  Memorial Ankara Hastanesi Omurga Cerrahisi Kliniği’nde 6 ila 12 haftalık bir dönem için omurga cerrahisi eğitimine gelmekteler. Şu ana kadar merkezimiz birçok ülkeden fellow kabul etti ve üst düzeyde geribildirimler aldı. AO Spine eğitim sistemine bu şekilde akredite olmak bizim için bir onur olduğu gibi, omurga cerrahisi eğitimi almak isteyen adaylar için de büyük bir fırsat.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.