Dolar 32,3452
Euro 34,8546
Altın 2.389,46
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Marmaris yıkılıyor bölgede gerginlik hatsafhada!

Marmaris yıkılıyor bölgede gerginlik hatsafhada!
7 Aralık 2020 15:33 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2020 15:34
572

AHA.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından yararlanamayan. Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçildi. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını isteyerek kış ortasında sokakta kalacaklarını dile getirdi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde imar planları bulunmadığı için ev ve işyerleri için yıkım kararı alınan yerli halk isyan etti.

Yıkılacak yerlerden Söğüt Mahallesi sabah saatlerinde askerler tarafından kontrol altına alındı. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını isteyerek kış ortasında sokakta kalacaklarını dile getirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz hafta sonu, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak konumdaki 30 binanın yıkılması için Marmaris Belediyesi’ne yazı gönderdi. Kararın tebliğ edildiği bina sahipleri yıkıma karşı çıkarak kış ortasında sokakta kalacaklarını ileri sürmüştü. Sabah saatlerinde Söğüt Mahallesinde çevre emniyetini sağlayan askerler ve mülk sahipleri evlerdeki eşyaları boşaltılar. Bu arada yıkımların durdurulması için yetkili makamlar aranarak yıkımların sonraya bırakılması da isteniyor.
SALGINDA BİZİ SOKAKTA BIRAKMAYIN
İlkokula giden bir çocukları olan Selimiyeli Uz ailesinde baba aşçı. Şu anda işsiz. Türkoğlu ailesi 4 kişi. Baba engelli. Felç geçirdiği için çalışamıyor. Çocuklardan birisi lisede okuyor, diğerleri ise çalışıyor. Anne evlere temizliğe gidiyor. İsmini vermek istemeyen bir aile, 15 yıllık birikimlerini tamamını harcayıp sadece yaşamak için bir ev yapmış. Başka bir yere tayin olmaları çok zor.
Kocabahçe, Kuzbükü, Kocamahmut bükü gibi köy içi yerleşim alanıyla hiç alakası olmayan yerlerdeki oteller, orman diplerine, köy yerleşim alanının dışına yapılmış işletmeler, arkeolojik ve 1.derece sit alanlarındaki yerlere dokunulmadığı da iddialar arasında.

ÖNCE İMAR SONRA İMAR BARIŞI GELMELİ
Genel olarak da önce imar, sonra imar barışı gelmesi gerektiğini belirten Hüseyin Erdoğan, “İmar barışı çıkmasıyla köyün imar sorunu daha da büyüdü. Artık yol, kanalizasyon yapmak, yeşil alan ayırmak daha zor. Bunların haricinde tapulu arazisine işletme yaparak, kendilerine iş alanı yaratan; evlenmek için iş alanı açan kişiler var” dedi.

Sözcü Gazetesi

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.