Dolar 32,5152
Euro 34,8779
Altın 2.431,32
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Market ve Manavlardaki Yüksek İncir Fiyatları Vatandaşı Zorluyor: “Çocuklarıma Meyve ve Sebze Yedirmek Artık Zorlaşıyor”

Market ve Manavlardaki Yüksek İncir Fiyatları Vatandaşı Zorluyor: “Çocuklarıma Meyve ve Sebze Yedirmek Artık Zorlaşıyor”
31 Ağustos 2023 14:43
146

HABERMAX.Ülkemizde mevsim itibarıyla artan incir fiyatları, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Özellikle market ve manavlarda incirin yüksek kilo fiyatları, çocuklarına sağlıklı meyve ve sebze yedirmek isteyen aileleri zorluyor. Emekli Ahmet amca gibi birçok vatandaş, bu durum karşısında nasıl bir çözüm bulacağını düşünüyor.

Emekli vatandaşlardan Hamit Çulha, sokağın nabzını tutarak vatandaşların incir fiyatlarına yönelik düşüncelerini dinledi. Yaptığı kısa röportajlarda vatandaşlar, özellikle meyve ve sebze gibi sağlıklı besinlerin pahalı olmasının aile bütçelerini zorladığını dile getirdi.

Çocuklarını sağlıklı beslemek isteyen aileler, yüksek incir fiyatlarının artık hayal kırıklığına dönüştüğünü ifade ediyor. “Market ve manavlardaki fiyatlar gözümüzü korkutuyor. Çocuklarımıza doğal ve sağlıklı meyve yedirmek istiyoruz ancak bu fiyatlarla bu mümkün değil” diyen vatandaşlar, pazardaki alternatif ürünlerin de aynı şekilde pahalı olduğunu belirtiyor.

Özellikle emekli vatandaşlar için bu durum daha da önem taşıyor. Emeklilik maaşlarıyla geçinmeye çalışan bu vatandaşlar, artan temel ihtiyaç maliyetleri nedeniyle zor günler geçirebiliyor. Birçok aile, meyve ve sebzeyi sofralarından eksik etmek zorunda kalıyor.

Öte yandan, incir gibi yerli üretim yapılamayan ürünlerin fiyatlarının yükselmesi, tüketiciyi ithal ürünlere yönlendirebiliyor. Bu da hem yerli üretimi olumsuz etkiliyor hem de ekonomik dengeleri bozabiliyor.

Vatandaşlar, incir gibi temel besinlerin daha ulaşılabilir hale gelmesi için çözümler bekliyor. Çocuklarını sağlıklı beslemek isteyen aileler, gelecek dönemlerde fiyatların düşmesi veya desteklemelerin artması yönünde adımlar atılmasını umutla bekliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.