Dolar 32,5940
Euro 34,8484
Altın 2.496,68
BİST 9.646,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Maltepe’de Bayram coşkusu

Maltepe’de Bayram coşkusu
30 Ekim 2021 01:57
272

Habermax.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıldönümü kutlama etkinlikleri, 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00’te Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Kaymakamlıktaki tebrikat töreninde tebriklerin kabulünden sonra Maltepe Meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile Cumhuriyet Bayramı Maltepe’de büyük bir coşku ile kutlandı.
Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Garnizon Komutan Vekili P.Yb. Raşit Çelik, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Başak Eryılmaz, siyasi parti temsilcileri, Şehit ve Gazi Aileleri, Gazilerimiz, Sivil ve Askeri Erkân, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Garnizon Komutan vekili P.Yb. Raşit Çelik, Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki; ’Kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile aktarılan Türk milletinin en büyük günü olan Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
1.Dünya Savaşı’nın başlamasıyla, zor günlerin eşiğine gelen milletimiz “var olmak veya olmamak” gibi zor bir tercihle karşı karşıya bırakılmış, yalnızlığın, yoksulluğun, açlığın, işgalin acılarını yaşamış ancak ümidini, azmini, inancını hiçbir zaman kaybetmeden var olma mücadelesini sürdürmüştür.
Kurtuluş Savaşı günlerinde “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’da yaktığı bağımsızlık ve hürriyet meşalesi, Anadolu’nun her tarafını sarmış ve yine Ulu Önder’in “Ya İstiklal Ya Ölüm” emri doğrultusunda, yediden yetmişe hep birlikte milli mücadelemiz başlatılmıştır.


29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde verilen, büyük mücadele sonucunda kazanılan Cumhuriyetimizi korumak, değerlerine sahip çıkmak vatandaş olarak hepimizin sorumluluğundadır.
Kahramanlıklarla yazılmış bir destan olan Cumhuriyet, kısa zamanda bizi bölgemizin en güçlü devleti haline getirmiştir. Cumhuriyet; Türkiye için sadece bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesinin de adıdır. Cumhuriyet’in getirdiği yenilikler ve atılımlar sayesinde Türk insanının ufku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatı hareketlilik kazanmıştır.
Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır.


Bugün yaşadığımız coğrafyada, komşu ülkelerimiz savaş ve bombalar ile istikrarsız bir yapıya dönüşürken, Türkiye Cumhuriyeti ilk günkü heybetiyle ayakta dikilmektedir. Ancak bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne göz diken düşmanlara gerekli cevaplar verilmektedir. En son ihanet 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanmış, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesaret ve dirayeti, Türk Milletinin azim ve kararıyla Fetö terör örgütüne cevap verilmiştir.

Onun için; Bizi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak yapan değerlerimize sahip çıkarak, milli birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.
Ülkemizin güçlü olması konusunda çocuklarımızı iyi yetiştirmek, onları geleceğe hazırlamak, vatan, millet, bayrak ve ülke sevgisini onlara aşılamak bizim en önemli görevimizdir.


Bu, büyük ve anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Vatan sevgisi ile canlarını, gözlerini kırpmadan veren kahraman silah arkadaşlarını, vatan savunmasında ve kanlarını ay yıldızlı bayrağımıza veren şehitlerimizi, varlıklarıyla söz konusu vatan olunca geriye kalanın teferruat olduğunu, vakur, gururlu ve sessiz halleriyle gösteren gazilerimizi sonsuz saygı, sevgi ve şükranla anarken tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor; hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum’ dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kaymakam Bahri Tiryaki ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Program, öğrencilerin yapmış oldukları gösteriler sonrası sona erdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.