Dolar 32,3956
Euro 34,7914
Altın 2.403,79
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Maltepe zabıtası Cemevine gece yarısı saldırı yaptı

Maltepe zabıtası Cemevine gece yarısı saldırı yaptı
30 Ekim 2020 13:26 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2020 13:33
792

Kılıçdaroğlu himayesinde Maltepe’ye 2014’de belediye başkanı yapılan ve bizzat Kemal Kılıçdaroğlu tarafından korunup kollanan bay Ali Kılıç 2014’den beri Alevilerin ilçede ki tek cemevine çökme girişimlerinde bulunuyor.

Bir süre önce Tunceli Düzgün Baba Cemevini karıştıran aynı ekiple Maltepe’de cemevine çökmeye çalışan Chp’li belediye başkanı Ali Kılıç’a Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Maltepe belediyesinde ki CHP’li meclis üyeleri ve Tuncelili hemşehri takımı ile avrupadan getirdiği yakın dostları destek veriyor.

GİZLİ BİR EL KORUYOR!
Cemevi yönetimi tarafından hakkında suç duyurusu yapılan Belediye başkanı Ali Kılıç’n bu işlediği suç için yargı karşısına çıkartılacağına inanmadığını belirten yurttaşlar ise bir hayli çoğunlukta. Korunup kollanmasının sadece Kılıçdaroğlu ve chp’li meclis üyelerinden kaynaklanmadığı kanısı hemen hemen herkeste oluşmuş durumda ve adeta ezberlemişcesine ”Sadece Kılıçdaroğlu tarafından değil, Gizli bir el tarafından korunup kollanıyor” söylemi bir çok Maltepeli tarafından ifade ediliyor.

CHP’DEN İSTİFALAR YOLDA
Alevilerin inanç yerine adeta çeteler gibi gece yarısı yapılan saldırı için Cemevini sahiplenen yöre dernekleri ile birlikte Cumartesi günü öğeden sonra Cemevine yapılan faşist saldırı protesto edilip bir basın açıklaması yapılacağı bildirildi. Konu hakkında konuştuğumuz bazı alevi yurttaşların Chp üyeliğinden istifa edeceklerini belirtirken; bu olup bitenlerden ”Kılıçdaroğlu, İl başkanı Kaftancıoğlu ve Maltepe ilçe başkanının habersiz olduğu düşünülemez; Aleviler üzerinden gizli bir projeyi devreye soktukları anlaşılıyor. İnanç merkezimize bu ahlaksız saldırıyı yapan bir partide üye kalmak suça ortak olmak ve aynı ahlaksızlığın işbirlikçisi olmaktır” diyen Alevi yurttaşlar serzenişlerine şöyle devam ettiler.

6 yıldır Cemevine çökmeye çalışan zihniyet karşı çıkan Alevilerin Pankart olarak astığı bu deklarasyondan rahatsız olmuşlar

AYNI AHLAKSIZLIĞI CAMİYE YAPSALARDI KIYAMET KOPARDI
”Aynı saldırıyı ahlaksızlığı başka bir inanç merkezine yapa bilirler mi; yapamazlar, sıkar bu, kıyamet kopar o belediye başkanı kaçacak delik arardı. Ama Alevilere bu ahlaksızlığı çekinmeden yapa biliyorlar. Cemevinin hemen altında Gülsuyu mezarlığı yanında ki 122 evler camisini CHP İBB belediyesi, karşısında ki kuran kursu binasını da Maltepe Chp belediyesi Sünni kardeşlerimizin kullanımına cami derneğine devredip çıkıp gitti. Ama aleviler söz konusu olunca başımıza külhanbeyi kesiliyorlar, bu Cemevi 30 yıldır Cemevi Ali Kılıç da Kılıçdaroğlu da daha dün piyasaya çıktı nasıl başımıza bela ettiysek öylede def etmesini biliriz. Vakti zamanı geldiğinde bu hesabı sandıkta göreceğiz” dediler.
30 Ekim 2020 / ÖZGÜR İFADE

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.