Dolar 32,2614
Euro 34,8571
Altın 2.421,84
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

CHP BURSA İL ÖRGÜTÜ ATA’NIN HUZURUNDAYDI BASIN BÜLTENİ

CHP BURSA İL ÖRGÜTÜ ATA’NIN HUZURUNDAYDI BASIN BÜLTENİ
10 Kasım 2023 13:45 | Son Güncellenme: 10 Kasım 2023 13:47
119

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurundaydı. Heykel Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen anma töreninde konuşan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Büyük Atatürk, saltanat düşkünleri tahmin ettiğin gibi her yerden senin adını silmeye çalıştı. Stadyumlardan, caddelerden, kamu kurumlarından, kitaplardan ve nice yerden… Ama bir kez daha gördük ki, tek bir yerden adını silmeyi başaramadılar ve başaramayacaklar.” dedi.

CHP Bursa İl Başkanlığı, Atamızın aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde anma programı gerçekleştirdi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İlçe Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik ve Kolları Başkanları ile yönetimleri ve çok sayıda vatandaş ile partilinin katıldığı törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, uçurumun kenarındaki yıkılmış bir ülkeye hayat vermek için, kendi hayatını feda eden büyük önderin huzuruna, bir matem havasından çok, umudumuz, inancımız ve sarsılmayacak mücadele iradesiyle geldiklerini belirterek şunları söyledi:

“Atatürk’ün ektiği özgürlük tohumları bugün çocukların ve gençlerin yüreğinde filiz vermeye devam ediyor. Bu ülkenin aydınlık yürekleri, kurduğun cumhuriyete meydanlarda sahip çıkıyor. Kul olmaktan kurtardığın Anadolu halkı, köylerde ve kasabalarda adını haykırıyor. ‘Görevim bitmemiştir ve bitmeyecektir. Ben toprak olduktan sonra da devam edecektir’ sözün, hala yüreklerimizde yazılı. Bugün senin huzuruna, 100 yıl önce, büyük amaçlar için kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensupları olarak geldik. Ömrümüz boyunca bu partinin bir mensubu olmanın onurunu yaşayacağız ve bu partiye layık olmak için var gücümüzle çalışacağız.”

Atatürk’ün yarattığı devrimleri sonsuz kadar koruyup daha ileri götüreceklerini ve hayatın her alanında devrimci ruhu örgütleyeceklerini vurgulayan Yeşiltaş şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Halk Partisi devrimci bir ruhun örgütlenişidir. Atatürk’ün bıraktığı görevin bilinciyle, mücadele kitabımızda yepyeni bir sayfa açıyoruz. Bu ülkenin aydınlık geleceği, bu ülkenin emekçi ve onurlu halkı için mücadele edip, Cumhuriyeti gerçek anlamına tekrar kavuşturacağız ve onu tekrar kimsesizlerin kimsesi yapacağız. Yoksul bırakılmış, özgürlüğü elinden alınmış ve yok sayılmış bu onurlu halka tekrar özgür bir ülkeyi armağan edeceğiz. Huzuruna geldiğimiz bugün, bizlere kazandırdığın her şey için ömür boyu mücadele vereceğimize söz veriyoruz. Çünkü kazanılan şey senin dediğin gibi hayat ve namustu. Bundan sonraki mücadelemiz de bunlar için olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacak ve büyük şairin dediği gibi, ne olursa olsun ‘Zafer aşkın ve hayatın olacaktır’”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.