Dolar 32,2083
Euro 34,7267
Altın 2.448,07
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Lösemili Çocuklara Karşı Duyarsız Açıklamaya Tepki!

Lösemili Çocuklara Karşı Duyarsız Açıklamaya Tepki!
12 Mart 2024 12:28
169

HABERMAX. T.C. Sağlık Bakanı’nın lösemili çocuklar için “Hastaları istismar ediyorlar, beyin cerrahisi, ortopedi uzmanı vermem” şeklindeki talihsiz ve duyarsız açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Bu açıklama, lösemili çocukların ve ailelerinin yaşadığı zorluklara karşı duyarsızlığın ve empati eksikliğinin göstergesidir.


“Sağlık Bakanının Lösemili Çocuklar Açıklamasına Toplumdan Sert Tepki: ‘İstifaya Davet Ediyoruz!'”

Ya da

“Sağlık Bakanının Lösemili Çocuklar Açıklaması Toplumda Büyük Tepki Yarattı: ‘İstifaya Davet Ediyoruz!'”

Lösemi ve kanser gibi hastalıklar multidisipliner bir yaklaşım gerektirir. Yani her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi şarttır. Yoğun Bakım ve Kemik İliği Nakil Servisleri de tıbbın bütün dallarının en az 3’er uzman hekiminin çalışmasıyla başarılı olurlar. Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerinde de bu durum açıkça yazmaktadır.

Özel zincir hastaneleri olan bir Sağlık Bakanı’nın bütün vatandaş ve kurumlara eşit yaklaşması ve “Şu branştan hekim veririm, şundan vermem” gibi ciddiyetten ve evrensel tıptan uzak açıklamalar yapamaz.

Mucizeler yaratarak, tek kuruş almadan %94 tedavi başarısına ulaşmış ve lösemili ve kanserli çocuk hastalarına her şey dahil tamamen parasız hizmet veren, hayat veren ve bütün dünya tarafından takdir edilen LÖSEV’in ve onun LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır tam ruhsat verilmemesinin hiçbir gerekçesi olamaz.

Sağlık Bakanı’nı Türk Milleti ve lösemili çocuklarımız adına hesap vermeye davet ediyoruz:

  • Şahsınızın kurucusu olduğu hastaneler zincirinin hastane, yatak, uzman doktor sayısı nedir?
  • İstanbul ilinde inşaatına başlanacak özel hastanelerinizin sayısı ve yatak kapasiteleri ne kadar olacaktır?
  • Kaç tane özel üniversiteniz ve özel tıp fakülteniz vardır? Buralarda kaç öğrenci okumaktadır?
  • Ankara’da aynı isimle 2. üniversite ve tıp fakültesi açıldı, yasalar nasıl izin verdi? Bu tıp fakültesinin hastanesi bulunmamasına rağmen yasalarca kapatılmalıdır. Kapatmadığınız taktirde doktor adayları, hasta muayenesi ve ameliyatları internetten mi öğrenecekler, lösemili çocuğu nasıl tedavi edecekler?
  • Ankara Çankaya’da tarihi tren gar binaları ile büyük arazileri, Ümitköy Kavşağında- Zırhlı Birlikler yanında Atatürk’e ait vasiyeti olan yerde 550 dönümlük arazileri nasıl ve hangi irade ile bağış mı aldınız? Buralara hangi büyüklükte ve yatak kapasiteli hastaneler açacaksınız?
  • LÖSEV – LÖSANTE Hastanemizin 7 senedir 200 yatağını boş tutarak, tam kapasitesini engelleyerek; kendinize ve yandaş özel hastanelere maddi kazanç yarattığınız, diğer özel hastanelere sonsuz yatak ve ruhsat vererek sağlıkta MÜŞTERİ ve RANT oluşturduğunuz açıktır.
  • LÖSEV’in lösemili çocuklara ve kanser hastalarına her şey dahil tamamen parasız sağlık hizmeti vermesinden, LÖSEVKENT Üniversitesi ve TIP FAKÜLTESİ açmak isteğinden rahatsız mısınız, bu nedenle mi ENGELLİYOR – ENGELLETİYORSUNUZ?
  • Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanı olarak başarıları nedeni ile LÖSEV’i tebrik etmeyi ve TÜRK MİLLETİNİN sağlığı için yolunu açmayı düşünür müsünüz?

Sonuç olarak, Sağlık Bakanı’nı bir kez daha uyarıyoruz:

  • Bizi rahat bırakın, engeller çıkartmayın.
  • Tam ruhsatımızı bir an önce verin ve biz tamamen parasız tedavi hizmetlerimizi rahat rahat devam ettirelim.
  • Bürokratik ve şahsi engellerinizi kaldırın. Löseminin %100 başarılı tedavisine ulaşalım.
  • Rant çevreleri ile değil, KANSERLE SAVAŞALIM ve ENGEL OLMAYIN DA KANSERİN AŞISINI BULALIM.

**Lösemili çocuklar ve ailelerinin yanında olmaya, LÖSEV’e

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.