Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Lenzing, döngüsel ekonomiye geçişini hızlandırmak amacıyla yatırımlarını artırıy

Lenzing, döngüsel ekonomiye geçişini hızlandırmak amacıyla yatırımlarını artırıy
6 Haziran 2023 19:37
168

HABERMAX.Lenzing, yenilenebilir ağaç kaynaklarından ürettiği özel elyaflarla, başta tekstil olmak üzere pek çok sektörün iklim hedeflerine ulaşmasına ve döngüsel ekonomiye geçiş sürecine yardımcı oluyor. Türk tekstil ve moda sektöründe pek çok markanın da başlıca ham maddelerinden biri haline gelen inovatif LENZING™ ECOVERO™ viskon elyafı siyah olarak, sektör profesyonellerini buluşturan İplik Fuarı’nda da ilgiyle karşılandı. 1 – 3 Haziran tarihleri arasında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda Lenzing, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek çevre dostu elyaflarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Çevreye duyarlı viskon elyafı : LENZING™ ECOVERO™ black Viskon 

Lenzing Türkiye İş Geliştirme Bölüm Müdürü İlkşen Dedeoğlu Demiray, “LENZING™ ECOVERO™ black elyafımız yenilenebilir ağaç kaynaklarından üretilmiş olup, elyaf üretim süreci esnasında renk pigmentlerinin elyafa dahil edilmesiyle hayata geçirilmektedir. Çok iyi renk tutması yüksek yıkama haslığı sağlar. LENZING™ ECOVERO™ black elyafımız düşük çevresel etkiye sahip, çevreye duyarlı viskon elyafı olarak sunulmaktadır.” diye konuştu.

Sürdürülebilirlik kriterlerini tüm üretim süreçlerine dahil eden Lenzing, yüzde 50’ye varan oranda tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içeriğe sahip LENZING™ ECOVERO™ markalı özel elyaflarını 2025 yılına kadar ticari ölçekte sunmayı planlıyor. Şirket, bu taahhüdünü gerçekleştirmek için tekstil atıklarını yeni yüksek kaliteli tekstil ürünlerine dönüştüren İsveçli Renewcell ile yakın zamanda iş birliği yaptı. Bu iş birliği ile Lenzing, geri dönüşümü süreçlerine daha fazla entegre ederek tekstil endüstrisinin döngüsele geçişini hızlandırmayı hedefliyor.

Kumaşa konfor ve nefes alabilirlik özelliklerini katıyor

Lenzing, LENZING™ ECOVERO™ markalı viskon elyafının yıllık 300.000 tonu aşan üretim kapasitesini de yeni bir kilometre taşı olarak yakın zamanda kutladı. Bu dönüm noktası, markaların ve tüketicilerin sürdürülebilir modaya olan talebinin arttığının da en önemli göstergesi. Bu talebe karşılık olarak 2022’de dünya çapında 500’den fazla marka, LENZING™ ECOVERO™ markalı elyafları ürünlerine dahil etti.

LENZING™ ECOVERO™ elyaf kullanılan kumaşlar, yumuşak bir dokunuş hissi ve şık görünümüyle öne çıkıyor. Bu elyaflar kumaşa konfor, hafiflik, nefes alabilme ve dayanıklılık gibi özellikler kattığından spor giyimin yanı sıra günlük giyim, iç çamaşırı ve ev tekstili ürünlerinde özellikle tercih ediliyor. Suyu emen ve çabuk kuruyan bu kumaşlar, ayrıca güvelere ve küflere karşı da dayanıklı oluyor.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.