Dolar 32,8221
Euro 35,1421
Altın 2.449,46
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Az Bulutlu
İstanbul
29°C
Az Bulutlu
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C

Kurban Bayramı Yaklaşırken Artan Et Fiyatları ve Emeklilerin Zor Durumu

Kurban Bayramı Yaklaşırken Artan Et Fiyatları ve Emeklilerin Zor Durumu
12 Mayıs 2024 18:38
185

HABERMAX. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık fiyatlarında da artış gözlemleniyor. Bir kurbanlık boğanın 750 bin liraya kadar satışa sunulması, et fiyatlarının da 265 TL civarında olacağı öngörüsüyle birlikte vatandaşları endişelendiriyor. Özellikle 7 kişilik bir ailenin hane başına en az 22 bin lira ayırması gereken bu fiyatlar, kurban kesmeyi zorlaştırıyor.

Durumun emekliler açısından daha da zorlayıcı olduğu görülüyor. 5 yıl önce emekli maaşıyla kurban alabilen ve torunlarına da harçlık bırakabilen bir emekli, bugün aldığı 10 bin liralık maaşla kurban almanın yanında memleketine bile gidemez hale gelmiş durumda.

Bu durumdan yetkililerin sessizliği de tepki çekiyor. Vatandaşlar, yetkililerden sessizliğe son vermelerini ve emeklilerin zor durumuna çözüm bulmalarını talep ediyor.

Yapılan yorumlarda şu gibi ifadeler yer alıyor:

  • “Zenginler her türlü sefaya hak olurken fakirler şükredilemeye zorlanıyor.”
  • “Madem fakirlik şükretmekse sizlerde fakirleşin sizlerde şükrediniz.”
  • “Emeklilerin sesini duyun, bu kadar pahalılığa kim dayanabilir?”

Kurban Bayramı’nın maneviyatını yaşamak isteyen vatandaşlar, yetkililerden somut adımlar atılmasını bekliyor. Emeklilerin ve dar gelirlilerin kurban alabilmeleri için çeşitli çözümler üretilmesi ve et fiyatlarının kontrol altına alınması gerekiyor.

Not: Bu bilgiler, 12 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla günceldir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.