Dolar 32,5245
Euro 34,7521
Altın 2.490,25
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

KÖY KONAĞI MİMARİSİNDE YENİ KÜLTÜR MERKEZİ

KÖY KONAĞI MİMARİSİNDE YENİ KÜLTÜR MERKEZİ
31 Ocak 2019 17:04
2.344

AHA.Büyükşehir kanunu ile mahalle statüsüne kavuşan eski köylerde, Köy Konağı mimarisi ile tasarlanan kültür merkezleri çalışmaları başladı. Merkezlerin içinde Kütüphane, eğitim alanı, etkinlik salonları yer alacak.

Çekmeköy’ün eskiden köy olan, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile mahalle statüsüne kavuşan; Sırapınar, Reşadiye, Koçullu ve Hüseyinli’de köy konakları yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sırapınar Mahallesi’nde yapımına başlanan projeler, Reşadiye, Koçullu ve Hüseyinli’de de yapılacak.

Anadolu Mimarisi ile tasarlanan yapının iki kattan oluşuyor. Köy konağının birinci katında; muhtarlık, ihtiyar heyeti odası, kütüphane, yetişkinlerin mesleki eğitimleri ve öğrencilerin ders desteği alabileceği eğitim alanları yer alırken; ikinci katında toplantı ve etkinliklerin yapılacağı çok amaçlı salon ve kulis odaları bulunuyor. 1.1129 m2’lik yeşil alanı bulunan köy konağının dış mekanı da mahalle halkının misafir edecek şekilde düzenleniyor.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,” İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan bu yatırımda 7’den 70’e her yaştan mahalle halkına hizmet edecek. Sırapınar’daki çalışma bitmek üzere, diğer 3 mahallemiz için de çalışmalar yakında başlayacak,” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.