Dolar 32,3835
Euro 34,7992
Altın 2.442,51
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Komünist Başkan Maçoğlu: Üç Aylık Süreçte Bütün Borç Tahsillerini Erteleme Kararı Aldık

Komünist Başkan Maçoğlu: Üç Aylık Süreçte Bütün Borç Tahsillerini Erteleme Kararı Aldık
27 Mart 2020 21:44 | Son Güncellenme: 27 Mart 2020 22:29
400

AHA.Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu, koronavirüs salgınına ilişkin Barış Radyoya konuk oldu. Dünyada birçok ölüme yol açan koronavirüs salgınına dair belediyemizin yaptığı çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

“Birçok Alanda Dezenfekte Çalışmaları Yürütüyoruz”

Başkan Maçoğlu, “İlk günden bu yana Sağlık Bakanlığı’nın, sağlık uzmanlarının söyledikleri doğrultusunda çalışmalar yürüttük. Sokakların düzenli bir şekilde dezenfekte edilmesi, ilaçlamaların yapılması, kamusal alanda özellikle ortak kullanım alanları; park bahçeler, minibüsler birçok alanda dezenfekte çalışmaları yürüttük. Çöp konteynırlarını ilaçlamadan tutalım sokakta yaşayan dostlarımızın yaşam alanına dair özellikle yaşadıkları alanların temizliğinden bu alanlarda ilaçlamaların yapılması ve beslenmelerine kadar birçok plan program yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Maçoğlu, “Belediyemiz tedbirlerin alındığı ilk günlerde, zaten bildiğimiz yalnız yaşayan yaşlı insanlarımıza ulaştı ve onların ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Bazı yaşlılarımız var ki telefon bile kullanamıyor, onlara ulaştık. Daha sonra İçişleri Bakanlığı’ndan yayımlanan genelgeyle Valilik, valiliğe bağlı kurumlar, İl Sağlık Müdürlüğü ve belediyemizin de içinde yer aldığı Vefa Sosyal Destek Grubu’yla çalışmalar ortaklaştırıldı. Bu kapsamda buradan tekrar hatırlatalım 0428 213 33 33 ya da belediyemiz hattı olan 153’ü ihtiyaçlarınız için arayabilirsiniz. 150-200 kişi var tespit ettiğimiz onlara ulaşıyoruz. Ama ne yaparsak yapalım eksik bıraktığınız şeyler olacak, bu süreçte toplumsal dayanışmayı güçlendirmek çok önemli” sözlerini kullandı.

“Sosyal Mesafeyi Koruyalım”

Sosyal mesafenin korunmasına dikkat çeken Başkan Maçoğlu, “ Sosyal izolasyonun sağlanması, evde kalma durumunu önemli buluyoruz, çağrımızı yineliyoruz. Herkesin bu işe dair bir çalışma yürütmesi gerekiyor. Dezenfekte çalışmaları önemli ama esas olan herkesin, kurumların almış olduğu kararlara uyma meselesidir. Bu salgın sadece yaşlıların hastalığı değil; bütün canlılarda en çok da insanlar üzerinde yaygınlaşan bir durum. Bu anlamıyla bizim çalışmalarımızın en değerli olan kısmı sosyal mesafeyi koruyarak, halkla konuşup evleri gezerek yaşlılarımızı, kronik hastalığı olan insanlarımıza giderek onları bilinçlendirmektir. Dersim halkının da bu bilinç düzeyinde olmasından kaynaklı da burada bu tür tedbirlere uyulduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Bütün Borç Tahsillerini Erteleme Kararı Aldık”

Belediye olarak bu süreçte tahakkuk edilen borçlara ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Maçoğlu, “Üç aylık süre içerisinde bu durumun üstesinden geleceği düşünülüyor, bu doğrultuda planlamalar yapılıyor. Bizler de bu söylemler doğrultusunda üç aylık süreçte bütün borç tahsillerini erteleme kararı aldık. Dostlarımız bu konuda bir endişe içerisinde olmasın. Belediye, halkın belediyesidir. Belediyenin tüm ekonomisi, bütçesi halkın bütçesidir. Bu konular sorun edilmemeli. Birçok alanda çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

“Minibüs Taşımacılığındaki Arkadaşlarımıza Mazot Desteği Vereceğiz”

Minibüs taşımacılığında yolcu sayısında düzenlemelere gidildiğini aktaran Başkan Maçoğlu, “Yolcu sayısını en az seviyeye indirme çalışması var. Kooperatiflerle toplantılar yapıp arkadaşlarımızdan alacaklarımızı Haziran’a kadar ötelediğimizi, almayacağımızı belirttik. İnsanlarımızın dışarıya çıkmamasından kaynaklı ekonomik sıkıntılar çekildiğini bu nedenle minibüs taşımacılığındaki arkadaşlarımıza mazot desteği vereceğimizi belirttik.

Başkan Maçoğlu, Ardından sağlık personellerimiz için alınan kararları aktararak şunları dile getirdi:

“Sadece personeli taşıyan servisler koyacağımızı Sağlık Müdürlüğü’ne de bildirdik. Talepler doğrultusunda bu çalışmayı gerçekleştireceğiz”

“Halkımız Bu Meselede Kendisini Yalnız Hissetmesin”

Son olarak dünyanın birçok yerinde görülen bu virüs salgınının uzun süre hayatımızı etkileyeceğini belirten Başkan Maçoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Doğaya yapılan zulmü düşünün; vadilere, ormanlara, derelere yapılan zulmü düşünün. Kapitalist, emperyalist sürecin döngüye geçişi bu şekilde olacaktır. Virüslerle, hastalıklarla karşı karşıya kalacağız. Beslenmeden hijyen, sağlık bilgisi koşullarına, sosyal mesafeye kadar söylenenleri yaparsak, tedbirlerimiz alırsak korunabiliriz.  Bu şehirde muhtemeldir; önümüzdeki günlerde test sonuçları çıkmaya başladığında bu virüsle tanışan bireyler olabilir. Korkmamak gerekiyor; tedbirleri alırsak bu süreç daha hafif geçecektir.

Psikolog ve sosyal hizmet alanında uzman arkadaşlarımız var. Özellikle bu meseleye ilişkin sorun yaşayan dostlarımızla, vatandaşlarımızla görüşmeler gerçekleştirecek, çaba harcayacak. Söylenenleri her birimizin dikkate alması gerekmektedir. Halkımız bu meselede kendisini yalnız hissetmesin. Bir belediyeleri olduğunu unutmasınlar. Dünya halklarına ve özelde de Dersim halkını seviyoruz. Elimizden geleni yapacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.